Otvoren 18. Obrtnički sajam Istre

Autor: Poslovni.hr , 08. listopad 2015. u 16:04
Dusko Marusic/PIXSELL

Flego je naglasio da je obrtništvo izniklo iz tradicije, iz obitelji te da je riječ o jednom od najfleksibilnijih segmenata gospodarstva

Danas je na pulskoj Karolini svečano otvoren 18. Obrtnički sajam Istre koji ove godine na preko tisuću četvornih metara izložbenog prostora okuplja 125 izlagača, od čega čak njih 63 iz Istre. Pozdravne riječi prisutnima uputili su zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, istarski župan Valter Flego, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Mario Paliska, predsjednica Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić te predsjednik Uprave Istarske kreditne banke Umag Miro Dodić.

„Ovaj sajam je postao mjesto susreta brojnih obrtnika koji imaju priliku predstaviti svoje proizvode i usluge te posjetitelja koji će zasigurno pronaći ponešto za sebe“ kazala je Puh Belci te je nadodala kako svim izlagačima želi da ostvare puno poslovnih suradnji i uspjeha.

Flego je pak naglasio da je obrtništvo izniklo iz tradicije, iz obitelji te da je riječ o jednom od najfleksibilnijih segmenata gospodarstva. „Krizi unatoč, Istra treba biti ponosna na činjenicu da prednjači po broju obrtnika“ istaknuo je Flego te je nadodao kako će županija i dalje ulagati velike napore u poticanje obrtništva.

Na svečanosti otvorena, Vitomir Tafra, predsjednik Upravnog vijeća Obrazovne grupe Zrinski, uručio je dobitnici nagrade "Šegrt Hlapić" i najboljoj učenici obrtničkih škola Hrvatske, umažanki Valentini Lubiana iz Gospodarske škole Buje  poklon bon u vrijednosti od 77.400,00 kuna kao stipendiju za daljnje školovanje na Visokoj školi za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close