Otvaranjem novog skladišta Tisak ozbiljno ugrožava DHL, DPD i Poštu

Autor: Darko Bičak , 03. listopad 2016. u 22:00
Tvrtka se sad okreće i korporativnim klijentima

Iz Agrokorove tvrtke poručuju da žele postati partner malim i srednjim kompanijama, s naglaskom e-commerce.

Tisak stalno širi asortiman usluga koje pruža putem svoje mreže kioska, a sada je napravio i veliki iskorak u segmetnu logistike. Otvorenje modernog logističko-distributivnog centra u Svetoj Nedelji, površine 40.000 četvornih metara skladišnog prostora i 20.000 paletnih mjesta, omogućilo je tvrtki lansiranje nove usluge – TEX logistika. Ukupna investicija u novi logistički centar iznosi 10 milijuna kuna.

Iskorak u logistiku
Kako objašnjavaju u Tisku, riječ je o novoj logističkoj platformi s najširom "click&collect" mrežom u Hrvatskoj koja za cilj ima postati neizostavan partner malim i srednjim kompanijama, s posebnim naglaskom e-commerce. Snaga TEX logistike leži i u vlastitoj distribuciji i velikom voznom parku od 650 dostavnih vozila koja godišnje prijeđu 24 milijuna kilometara i dostavljaju više od 136 milijuna pošiljaka. TEX logistika partnerima će pružati mogućnost paketne dostave na više od 1000 kioska Tiska, 50 Paketomata – automatiziranih paketnih pretinaca, u Super Konzum prodavaonice, na kioske iNovina, kao i dostavu na adresu kupaca.

 

24milijuna

kilometara godišnje prijeđe 650 dostavnih vozila Tiska

Time je Tisak ušao u segment koji je dosad bio rezerviran za klasične logističke i kurirske tvrtke poput DHL Expressa, koji je vezan za njemačku poštu, Overseas Expressa, vezanog uz austrijsku poštu, DPD-a, vezanog uz francusku poštu, kao i niza hrvatskih specijalziranih tvrtki predvođenih servisnom mrežom koju pruža Hrvatska pošta. "Tisak se u proteklom razdblju razvio u tvrtku koja se specijalizirala za pružanje cjelovitih logističkih rješenja: od paketne distribucije, transporta, skladišne logistike do međunarodnog prijevoza. Tisak je ujedno i vodeći pružatelj click&collect usluge u Hrvatskoj. TEX logistika rezultat je poslovnog i logističkog iskustva Tiska kao vodećeg hrvatskog distributera. Tiskov novi logistički iskorak ima za cilj postati vodeći partner domaćim i stranim e-commerce kompanijama u B2C segmentu i istodobno razvijati C2C i B2B uslugu", komentirao je Hrvoje Kraljević, predsjednik Uprave Tiska. 

Brojne usluge
Kraljević očekuje da će njihovu novu uslugu prepoznati male i srednje tvrtke, koje često nemaju vlastite resurse sa specifičnim znanjima i iskustvom vođenja logističkog poslovanja. Iz Tiska podsjećaju na to da njihova snaga leži i u vlastitoj distribuciji i velikom voznom parku, koji u jednom danu prijeđe put od najistočnije do najjužnije točke u Hrvatskoj čak 34 puta. Preko razvijene nacionalne distribucijske mreže osigurava se i maksimalna pokrivenost teritorija i mogućnost dostave unutar 24 sata. Osim standardnih usluga trgovine, Tisak danas nudi usluge: plaćanje računa s 2d Barkodom, mjenjačnica, bankomat, Moneygram prijenos novca, prodaju karata i ulaznica, igre na sreću Hrvatske lutrije, TisakFoto, TisakCopy, te prodaju e-bonova. 

Komentirajte prvi

New Report

Close