Otvara se 120 hostela po povlaštenim cijenama

Autor: Marija Crnjak , 03. veljača 2014. u 17:44
Stotinjak hostela može se napraviti prenamjenom postojećih objekata/FOTOLIA

Plan do 2020. oko 9000 kreveta za umirovljenike, osobe s invaliditetom, branitelje…

Nositelji razvoja socijalnog turizma temeljem usvojene Strategije razvoja turizma bit će hosteli, koji će po povlaštenim cijenama pružati usluge mladima i tzv. ranjivim grupama kao što su umirovljenici, osobe s invaliditetom, ali i branitelji.

Sukladno Akcijskom planu razvoja socijalnog turizma, koji je u petak u Ministarstvu turizma predstavljen partnerima, do 2020. godine predviđa se otvaranje oko 120 novih hostela s oko 9000 kreveta, od čega se stotinjak hostela može napraviti prenamjenom postojećih objekata. Osim klasičnog pružanja hostelskog smještaja, u tim se hostelima mogu održavati različiti programi koji se ubrajaju u područje socijalnog turizma, poput škole u prirodi, radionica za branitelje, boravka amaterskih sportskih klubova, objasnio je Želimir Kramarić, pomoćnik ministra turizma.

S projektima prenamjene ili gradnje novih hostela u Ministarstvu planiraju aplicirati na fondove EU, a mrežom hostela upravljat će Hrvatski ferijalni i hostelski savez. U petak je predstavljen i Akcijski plan jačanja konkurentnosti ljudskih potencijala u turizmu otvaranjem centara kompetencija. Predstavljeni su i projekti CapTure, tj. otvaranje hotela škola u Dalmaciji, te Centar kompetencija Suhopolje, čiji je nositelj Virovitičko podravska županija.

Komentirajte prvi

New Report

Close