Otkrivena ploča 'Županija prijatelj djece'

Župan Željko Kolar i Sonja Borovčak s djecom ispred nove ploče Župan Željko Kolar i Sonja Borovčak s djecom ispred nove ploče

Župan Kolar ugostio 'male' gradonačelnike i načelnike.

Početkom mjeseca u Krapini je održana svečanost otkrivanja ploče Županija - prijatelj djece. Krapinsko-zagorska županija je, uz Primorsko - goransku županiju, prva županija u Hrvatskoj koja je stekla tu prestižnu titulu.

Događanju je nazočilo 350 djece s područja cijele županije te brojni zagorski gradonačelnici i načelnici. Prethodno otkrivanju ploče, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, održao je u svom uredu prijem za dječje gradonačelnice/ke i načelnice/ke, a nakon otkrivanja ploče, u maloj dvorani POU Krapina održan je Okrugli stol gradonačelnika/ica i načelnika/ica s predstavnicima Saveza društava Naša djeca Hrvatske i županije.

Više od 500 djece je u Festivalskoj dvorani pogledalo i predstavu 'Sportski život letećeg Martina', kazališta Mala scena. Organizator događanja bila je Krapinsko - zagorska županija, uz Grad Krapinu kao suorganizatora.

"Kad smo krenuli u sam projekt, rekao sam da ćemo s velikim ponosom staviti ovu ploču. Svi u županiji, od općina, gradova, društava Naša djeca te škola, puno radimo za dobrobit djece. Znao sam da ćemo biti prvi ili među prvima koji će dobiti taj status.

127, 3 milijuna kuna vrijednosti ili 85% projekata koji se rade, vezano je uz djecu, maksimalno je ulaganje u poboljšanje uvjeta za rad škola, centar kompetentnosti koji će se graditi u Zaboku i još puno projekata za koje smo povukli sredstva iz Europskih fondova", rekao je župan Željko Kolar te se potom osvrnuo i na  prijem za dječje gradonačelnice/ke i načelnice/ke: "Veliki je ponos zbog svega što smo radili da bismo došli do ovoga danas.

Mali kolege su vrlo dobro upoznati sa svime onime što se radi u njihovim gradovima i općinama te  što radimo u Županiji. Vrlo precizno su detektirali stvari koje se mogu popraviti u sustavu, došli su s konkretnim prijedlozima", rekao je Kolar i za drugu polovicu prosinca najavio još jedan sastanak na kojem će biti i načelnici i gradonačelnici. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!