Otkrili 40 ilegalnih iznajmljivača

Autor: Marija Brnić , 13. srpanj 2016. u 21:59
Foto: Thinkstock

Nova tehnologija koja se koristi od početka godine omogućila je znatno jednostavnije i brže otkrivanje ilegalaca.

Uz pomoć eVisitora, središnjeg informacijskog sustava prijavljivanja turista, Carinska uprava samo u prvih šest mjeseci otkrila je 40 ilegalnih iznajmljivača, doznaje Poslovni dnevnik.

Kako je poznato, nova tehnologija koja se koristi od početka godine omogućila je znatno jednostavnije i brže otkrivanje ilegalaca – tko se oglašava na internetskim servisima i portalima, a nije se prijavio na eVisitor, meta je inspektora koji više ne moraju puno lutati. "U šest mjeseci ove godine Carinska uprava je temeljem raspoloživih podataka provela nadzor nad preko 150 objekata", kažu i napominju kako je protiv 40 iznajmljivača izdani prekršajni nalozi, naplaćene novčane kazne, te poduzete upravne mjere zabrane obavljanja djelatnosti na zakonski propisane rokove.

Kako stoji u Zakonu, kazne za neregistriranu djelatnost kreću se od 20.000 kuna do 50.000 kuna za pravne, odnosno 10.000 do 30.000 za fizičke osobe. "Carinska uprava će u sklopu pojačanih mjera aktivnosti tijekom mjeseca srpnja, kolovoza i rujna provoditi nadzorne aktivnosti s posebnim naglaskom na nelegalni najam apartmana i naplatu boravišne pristojbe te svih drugih oblika nezakonite trgovine", kažu i podsjećaju da na svojim web stranicama Carinska uprava redovito izvještava javnost o svim novostima koje se odnose na njihove aktivnosti. 

Komentirajte prvi

New Report

Close