Ostojić se vratio na posao: “Sve govori da sam onaj stari”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. rujan 2014. u 16:59
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Upitan osjeća li se sposobnim obavljati obje odgovorne funkcije, poručio je kako se ne bi vratio na posao da nije procijenjeno da je potpuno zdrav.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, koji se danas nakon oporavka od bolesti vratio na posao, izjavio je novinarima kako je njegovo stanje "vraćeno u normalu" pa vjeruje da će nastaviti raditi istim tempom kao i ranije.

Upitan osjeća li se sposobnim obavljati obje odgovorne funkcije, poručio je kako se ne bi vratio na posao da nije procijenjeno da je potpuno zdrav.

"Svi nalazi govore da sam se iznenađujeće brzo oporavio i da sam onaj stari", kazao je Ostojić koji je zbog teškog septičkog šoka završio u bolnici 18. srpnja, a pušten je na kućnu njegu 7. kolovoza.

Razdoblje u kojem nije bio povezan s događajima u MUP-u trajalo je desetak dana, a negdje od 27. srpnja pratio je što se događa i bio je potpuno informiran.

Zahvalio je na podršci obitelji i prijateljima, kao onima koji su napravili najveći posao, lječničkom konziliju i kirurgu Dragi Prgometu koji je izveo "savršen rez", izvadivši mu dva limfna čvora, i spasio mu život.

"Nadam se da mu to neće odmoći u njegovoj političkoj karijeri", našalio se Ostojić s obzirom na to da je Prgomet ujedno zamjenik predsjednika HDZ-a.

Ostojić je podsjetio da su mu šanse za preživljavanje bile male, što pokazuje da su sustav, lječnički konzilij i svi koji su bili uključeni u njegovo spašavanje znali svoj posao i odradili ga kao pravi profesionalci.

Također je ustvrdio kako je tretman bio jednak prema svim ostalim pacijentima koje je susretao u bolnici.

Ne sjeća se nikakvih posebnih događaja iz vremena dok su mu organi bili otkazali. "Nema nikakvih tunela, svjetlosti ili sličnih stvari, ničeg se ne sjećam", rekao je.

Ostojić je ocijenio da je MUP-ov sustav u vrijeme njegove bolesti u potpunosti funkcionirao, a turistička sezona i ostali događaji, poput javnih okupljanja, prošli su bez incidenata.

Ustvrdio je da je sigurnosna situacija u Hrvatskoj vrlo dobra. Ostvaren je napredak u svim segmentima, od ilegalnih migracija do smanjenja broja ubojstava i razbojstava.

Policiji je čestitao jer je nastavila redovno funkcionirati u svim segmentima, što je dodatna kvaliteta koja pokazuje da sustav ne ovisi samo o jednoj osobi već o organizaciji.

Komentirajte prvi

New Report

Close