‘Ostojić se ponio necivilizacijski, treba dati ostavku’

Autor: Agencija VLM , 14. studeni 2012. u 15:39
Rajko Ostojić (PXL)

Akademik Silobrčić Ostojića je usporedio s bivšim američkim predsjednikom Richardom Nixonom zbog “prisile nad pravosudnim dužnosnikom”.

O aferi Hipokrat, koja ovih dana potresa hrvatski zdravstveni sustav, oglasio se i Hrvatski helsinški odbor (HHO) koji je kritizirao nastup resornog ministra Rajka Ostojića te ga pozvao da preda ostavku.

"Aferu Hipokrat komentirao je i ministar zdravlja Rajko Ostojić. Učinio je to ne samo na neuobičajen nego i na anticivilizacijski način. Sadržaj njegove izjave u emisiji HRT-a uživo istoga dana suprotan je modernom poimanju pravne države. Ministar Ostojić čestitao je DORH-u na uspješnoj akciji, što je slučaj bez presedana kako u nas tako i u Europi. Ovakvo postupanje predstavlja ujedno kazneno djelo prisile nad pravosudnim dužnosnikom", stoji u priopćenju HHO-a koje potpisuje akademik Vlatko Silobrčić, inače doktor medicine.

Silobrčić podsjeća na slučaj bivšeg američkog predsjednika Richarda Nixona koji je, nakon privođenja ubojice Sharon Tate Charlesa Mansona, čestitao policiji na uspješno obavljenom poslu, zbog čega je "javnost ustala na noge".

"Što se ministra Ostojića tiče, Izvršni odbor Hrvatskoga helsinškoga odbora (IO HHO-a) drži da je, s obzirom na dimenziju akcije 'Hipokrat' i činjenice koje ukazuju na rasprostranjenu korupciju u Ministarstvu zdravlja, on trebao premijeru staviti svoju funkciju na raspolaganje", dodaje se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close