Ostojić se dogovorio s dva sindikata

Autor: Poslovni dnevnik , 02. prosinac 2013. u 21:59
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Novi KU potpisali su Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske i Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara.

Predsjednice dvaju reprezentativnih sindikata u zdravstvu, Spomenka Avberšek i Vlasta Vuković Hoić, potpisale su danas s ministrom zdravlja Rajkom Ostojićem novi Kolektivni ugovor (KU) za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, koji će iduće četiri godine vrijediti za 72.000 zaposlenika u tom sustavu.

Nakon što ga je prošli tjedan prihvatila Vlada, novi KU, koji stupa na snagu od 1. prosinca ove godine, potpisali su Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske i Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara.  Kao što je bilo očekivano, to nije učinio i treći reprezentativni sindikat – Hrvatski liječnički sindikat, čiji se predsjednik Ivica Babić danas nije ni pojavio u Ministarstvu zdravlja. Babić je prethodno izjavio da neće potpisati predloženi KU zbog predložene cijene rada liječnika koju drži "neprimjerenom i suprotnom europskim standardima".

Komentirajte prvi

New Report

Close