Ostojić prvi put u javnosti nakon što je dao ostavku

Autor: Marija Crnjak , 26. srpanj 2013. u 10:43
Veljko Ostojić

Bivši ministar turizma Veljko Ostojić, koji je odstupio u ožujku nakon afere sa zemljištem, sudjeluje, doduše ne i aktivno, na poslovnoj konferenciji Croatia Business Open koja je upravo započela u Umagu.

Bivši ministar turizma Veljko Ostojić, koji je odstupio u ožujku nakon afere sa zemljištem, sudjeluje, doduše ne i aktivno, na poslovnoj konferenciji Croatia Business Open koja je upravo započela u Umagu. To je ujedno Ostojićev prvi nastup u javnosti nakon što je u ožujku dao ostavku, zbog policijske istrage kupoprodaje zemljišta u Istri prije osam godina. 

Ostojić se tada, nakon što je tjedan dana afera punila novine, povukao s ministarske pozicije, iako je tvrdio da je žrtva predizbornog sukoba IDS-a i SDP-a, odnosno Ivana Jakovčića i premijera Zorana Milanovića koji je na lokalnim izborima pokušao preuzeti vlast u Istri. Iako se očekivalo da će se okončati istraga sporne transakcije zemljišta, koje je navodno Ostojićeva šogorica jeftino kupila i skupo prodala upravo zahvaljujući Ostojićevim političkim vezama, te saznati je li bivši ministar bio u skubu interesa i je li zloupotrijebio svoje tadašnje ovlasti, istraga se od dana Ostojićeve ostavke nije spomenula u novinama. Također, kako neslužbeno saznaje Poslovni.hr, Ostojića od tad policija nije niti jednom kontaktirala.

Zanimljovo, Ostojić je kao prvo svoje službeno pojavljivanje u javnosti odabrao upravo skup na kojem će se danas pojaviti premijer Milanović kao drugi govornik, te Ostojićev nasljednik na ministarskoj poziciji Darko Lorencin, koji će predstaviti ulogu Istre u Strategiji hrvatskog turizma do 2020. godine. Ostojić koji je sjeo u pozadinske redove konferencije, nije želio komentirati razloge svog današnjeg dolaska, kao ni otkriti čime se bavi otkad se riješio ministarske fotelje. Sinoć je u društvu svojih kolega hotelijera viđen u ležernom izdanju, na ATP turniru Vegeta Croatia Open.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close