Ostojić prihvatio ponudu da postane kandidat SDP-a za gradonačelnika?

Autor: Poslovni.hr , 17. prosinac 2012. u 09:23
Rajko Ostojic Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Rajko Ostojić dva se tjedna lomio treba li prihvatiti ponudu da postane kandidat, a odluku je donio tijekom vikenda, tvrdi Jutarnji list.

Zoran Milanović i 16 članova Predsjedništva Socijaldemokratske partije Hrvatske odlučivat će u srijedu, 19. prosinca, o trenutno najvažnijoj unutarstranačkoj dilemi: tko će postati SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Milanović je odlučio da o tom pitanju konačno presudi stranački vrh, iako se zna želja šefa stranke, njegov kandidat je ministar zdravlja Rajko Ostojić, tvrdi Jutarnji list. To znači da, ne dogodi li se u iduća dva dana nekakav doslovce neočekivan obrat, Davor Bernardić morat će napustiti gradonačelničku utrku, a u nju ulazi Rajko Ostojić, poznati liječnik i jedan od najpopularnijih ministara u Vladi, piše list.

U ovom trenutku više gotovo nitko u SDP-u ne vjeruje u mogućnost da Bernardić pobijediMilana Bandića, piše list. Otkako je preuzeo zagrebački SDP, nije se politički profilirao i svojom je pasivnošću u posljednjih šest mjeseci omogućio Bandićevo političko uskrsnuće.

Rajko Ostojić dva se tjedna lomio treba li prihvatiti ponudu da postane kandidat, a odluku je donio tijekom vikenda. Ima apsolutnu podršku Zorana Milanovića, Nevena Mimice, Igora Dragovana i najvećeg dijela SDP-ova vodstva, u međuvremenu je obavio razgovore i s ljudima koji mu mogu pomoći u utrci za zagrebačkoga gradonačelnika. Pritom ne namjerava napustiti Ministarstvo zdravlja, to će napraviti tek ako pobijedi Milana Bandića, donzaje Jutarnji.

Komentirajte prvi

New Report

Close