‘Hrvatska će u EU biti turistička zvijezda’

Autor: Marija Crnjak , 18. listopad 2012. u 13:46
Veljko Ostojić (PXL)

U Dubrovniku su otvoreni 16. Dani hrvatskog turizma.

Kvalitetna priprema turističkih projekata koji bi se trebali financirati iz fondova Europske unije u narednom razdoblju mora biti glavni prioritet predstavnika turističkih kompanija, lokalne zajednice te svih drugih sudionika procesa, kako se ne bi propustila prilika, upozorio je Veljko Ostojić, ministar turizma otvarajući danas u Dubrovniku 16. Dane hrvatskog turizma, tradicionalnu manifestaciju koja u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske radiotelevizije i Hrvatske turističke zajednice na kraju svake sezone okuplja oko dvije tisuće turističkih djelatnika. Glavne teme ovogodišnjeg DHT-a su značaj ulaska Hrvatske u EU za turizam, te turistička strategija čija je izrada pred završetkom.

"Kad smo osmišljavali  teme ovogodišnjeg DHT-a, željeli smo se okrenuti budućnosti i učiniti hrvatski turizam što konkurentnijim. Stoga smo za prvu temu odabrali najaktualniju temu vezanu uz pristup Hrvatske EU, budući da se za ovaj veliki izazov cijeli sektor treba što kvalitetnije i pravovremeno pripremiti. Naime, Hrvatskoj će u drugoj polovici 2013. biti na raspolaganju pola milijardi eura, a 2014. godine čak 20 milijardi eura iz europskih fondova i tu veliku priliku ne smijemo propusti. Moramo povući što veću količinu sredstava i uložiti ih u podizanje kvalitete i jačanje konkurentnosti hrvatskog turizma, poručio je ministar Ostojić.

Institut za turizam predstavit će sutra završna izvješća koja će biti podloga za  izradu Strategije razvoja hrvatskog turizma. "Cilj nam je aktivno uključiti sve vas u izradu tog dokumenta, koji će nam dati odgovor na niz izazova koji su pred nama. Druga bitna činjenica je da će ova Strategija biti podloga upravo za povlačenje sredstava EU", istaknuo je Ostojić.

Uz brojne pohvale hrvatskom turizmu predstavnik Europske komisije Mathieu Hoeberigs naglasio da će "Hrvatska u EU biti nova turistička zvijezda, a zvijezda uvijek sjaji".

Komentirajte prvi

New Report

Close