Ostojić četvrti ministar koji je napustio Milanovićevu Vladu

Autor: Poslovni.hr/Hina, Poslovni.ht/HRT , 09. ožujak 2013. u 19:36
Veljko Ostojić; Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL

Veljko Ostojić (IDS) četvrti je ministar koji je podnio ostavku na dužnost ministra otkad je prije godinu i tri mjeseca Hrvatski sabor potvrdio Vladu premijera Zorana Milanovića.

Veljko Ostojić (IDS) četvrti je ministar koji je podnio ostavku na dužnost ministra otkad je prije godinu i tri mjeseca Hrvatski sabor potvrdio Vladu premijera Zorana Milanovića.

Svega stotinjak dana nakon imenovanja, lani u travnju prvi je ostavku na dužnost podnio tadašnji ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina koji je taj potez obrazložio narušenim zdravljem.

U lipnju iste godine ostavku je podnijela i ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy koja je u pismu premijeru tada navela da ostavku podnosi jer je nepromišljenim e-mailom predsjedniku Uprave HŽ Holdinga nanijela političku štetu Vladi. Milanović je tada poručio da mu je žao zbog ostavke ali je naglasio da je njegova Vlada postavila standarde kojih će se držati.

Lani sredinom studenog ostavku na dužnost prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva podnio je i Radimir Čačić nakon što ga je Županijski sud u Kapošvaru osudio na godinu dana i deset mjeseci zatvora zbog izazivanja prometne nesreće 2010. u Mađarskoj u kojoj su poginule dvije osobe.

Veljko Ostojić, čiju je ostavku na mjesto ministra turizma danas prihvatio premijer, izjavio je da je ostavku podnio pod pritiskom izazvanim neutemeljenim optužbama te hajkom velikih razmjera što mu onemogućava da svoju dužnost obavlja na profesionalnoj razini koju su on i njegov tim uspostavili u Ministarstvu.

Njegova ostavka uslijedila je nakon što su mediji objavili da DORH ispituje kupoprodaju atraktivnog zemljišta kraj Rovinja, čija je vrijednost nakon urbanizacije s milijun kuna porasla na 25 milijuna kuna, a u čiju je kupnju, urbanizaciju i prodaju uključen ministar Ostojić.

Ostojić je prije nekoliko dana u Berlinu rekao da su njegova supruga i šogorica prije 20-ak godina osnovale zajedničku tvrtku i da je zemljište 2004. kupila njegova šogorica.

Komentirajte prvi

New Report

Close