Ostavka predsjednika vukovarskoga Gradskog vijeća

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. siječanj 2013. u 13:55
Thinkstock

Predsjednik vukovarskoga Gradskoga vijeća Tomislav Džanak dao je ostavku na tu dužnost zbog “političke trgovine”.

 Predsjednik vukovarskoga Gradskoga vijeća Tomislav Džanak (HSP dr. Ante Starčevića) dao je ostavku na tu dužnost zbog "političke trgovine" koja je, po njegovu mišljenju, došla do izražaja pri donošenju ovogodišnjeg proračuna grada Vukovara.

U propćenju o ostavci Tomislav Džanak podsjeća kako je proračun grada Vukovara za 2013. godinu donesen pošto su ga na sjednici Gradskoga vijeća poduprli vijećnici SDP-a i SDSS-a na prijedlog gradonačelnika Željka Sabe (SDP). Džanak ističe kako očekuje da će većina SDP-a i SDSS-a u Gradskome vijeću suradnju javno objaviti te da će u skladu s tim izabrati osobu koja će to visoko tijelo voditi do novih izbora. Ocjenjuje kako je vukovarski gradski proračun za 2013. godinu načinjen u "korist srpske manjine, a na štetu hrvatske većine".

"Slična koalicija trenutačno upravlja državom, a izjave ministra uprave Arsena Bauka i predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića potvrđuju da nemaju sluha te da pod svaku cijenu žele uvesti dvojezičnost u gradu heroju Vukovaru", ističe Džanak i poručuje kako ga dužnost koju obnaša u HSP-u dr. Ante Starčevića obvezuje da "u nečemu takvom ne sudjeluje".

Ujedno podsjeća kako HSP dr. Ante Starčevića među vukovarskim građanima prikuplja potpise za peticiju na uvođenje moratorija od 10 godina na primjenu odredaba Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina kojima bi se u skladu s rezultatima popisa stanovništva u Vukovaru trebala osigurati dvojezičnost. Dužnost predsjednika vukovarskoga Gradskog vijeća Tomislav Džanak obnaša od 2011. godine. Osim trojice vijećnika te stranke, u vukovarskome Gradskom vijeću je 11 vijećnika SDP-a, osam HDZ-a, pet SDSS-a te troje nezavisnih vjećnika.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ovo je grozno. Ovo je pljuvanje po žrtvama ovog jadnog naroda.

Unique made in Croatia.

New Report

Close