Ostavila uredski posao i od pričanja tajnih priča o Zagrebu napravila turističku atrakciju

Autor: Poslovni.hr , 09. siječanj 2017. u 09:54
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSEL

Zagrebarium je tek jedan od 12 tematskih razgleda koliko ih je Iva s ekipom iz svoje tvrtke Secret Zagreb razvila tijekom četiri godine.

Iva Silla, tridesetpetogodišnja Zagrepčanka, ostvarila je san mnogih: prije četiri godine dala je otkaz, ostavila je uredski posao i počela se šetati. A da od toga dobro živi, uvjerio se novinar tportala kada ga je pozvala na Zagrebarium.

Zagrebarium je tek jedan od 12 tematskih razgleda koliko ih je Iva s ekipom iz svoje tvrtke Secret Zagreb razvila tijekom četiri godine. Neki se bave legendama, mistikom, fantastičnom stranom Zagreba, a na 'najgorem je glasu' (što će reći da se na njega čeka red) prva tura Opsjednuti Zagreb.

'Ideja da organiziram mračne večernje ture za mnoge nepoznatim Zagrebom javila mi se kad sam vidjela kako to funkcionira u drugim svjetskim gradovima. Jednog dana sam samo skupila sve skice ruta koje sam povremeno črčkala, sve knjige koje sam prikupila i odlučila pokrenuti Secret Zagreb. Počela sam pisati blog Secret Zagreb da malo testiram ideju na webu i ubrzo ostavila uredski posao. Kroz razne šetnje je dosad je prošlo oko 10.000 posjetitelja, većinom stranaca, surađujem s nebrojenim divnim ljudima i ne mogu ni zamisliti povratak na staro', kaže Iva, koja svoje ture osmišljava kao pripovjedaonice, istraživačke pohode, luckaste igrice. Raznolikosti pristupa svjedoče i imena razgleda: Uspavani zmaj, Lepi Jura, Zagrebačke mračne romanse za Valentinovo, Utrka čudovišta oko Noći vještica ….

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close