Osnovnoškolci u Velikoj Gorici pohađaju nastavu bez grijanja

Autor: Poslovni.hr , 17. siječanj 2013. u 11:42
Drazen Barisic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

‘Krajnje je neprimjereno i nehumano da osnovnoškolska djeca pohađaju nastavu bez grijanja.’

Učenici u OŠ Vukovina i u područnoj školi Mraclin moraju pohađati nastavu u nezagrijanim prostorijama jer gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Draženom Barišidem nije potpisala Ugovor s dobavljačima energenata, priopćila je kolacija SDP – HNS – HSLS – HSU. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

na 32. sjednici Gradskog vijeda Grada Velike Gorice održanoj 20. prosinca 2012. godine, prilikom donošenja Rebalansa Proračuna za 2012. godinu gradonačelnik Dražen Barišid uvjeravao članice i članove Gradskog vijeda kako je jedan od razloga za prihvaćanje Rebalansa poskupljenje energenata.

Tri tjedna kasnije svjedoci smo da niti izglasani Rebalans nije dostatan da bi učenici u OŠ Vukovina i u područnoj školi Mraclin mogli pohađati nastavu u zagrijanim prostorijama jer gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Draženom Barišidem nije potpisala Ugovor s dobavljačima energenata.

Građani Velike Gorice, a ponajmanje najosjetljivije skupine nisu zaslužli da se nesposobnost gradske uprave na čelu s gradonačelnikom prelama na djeci. Krajnje je neprimjereno i nehumano da osnovnoškolska djeca pohađaju nastavu bez grijanja.

Stoga pozivamo gradonačelnika i zahtjevamo da što prije započne s rješavanjem gradskih problema prije svega da omogudi nesmetano pohađanje nastave učenicima OŠ Vukovina i područne škole Mraclin.

S poštovanjem,

Koalicija SDP HNS HSLS HSU

Komentirajte prvi

New Report

Close