Osnovana Zadruga ZEZ

Autor: Poslovni dnevnik , 17. srpanj 2016. u 21:59
Znanstveni piknik je samo jedan od projekata

Popularizacija znanosti.

U Zagrebu je osnovana Zadruge ZEZ – Znanstveno edukativni zabavni centar, platforma u okviru koje će osmišljavati i provoditi aktivnosti vezane na popularizaciju znanosti te pripremati natječajnu dokumentaciju za sredstava iz EU fondova za gradnju Znanstveno edukativno zabavnog centra u Zagrebu.

 Prva aktivnost vezana je uz Centar za popularizaciju znanosti u Tehnološkom parku Zagreb na Zagrebačkom Velesajmu, a aktivnosti će biti vezane uz popularizaciju znanosti gdje će se kroz radionice i interaktivne izloške navikavati građane na prisutnost ustanove koja pripada novoj generaciji muzeja.

Druga je vezana uz pripremu dokumentacije za prijavu projekta ZEZ u punom obliku i značenju na EU fondove. Plan je da u roku od 2 godine CPZ u punoj snazi preraste u ZEZ – Znanstveno edukativno zabavni centar kao mjesto na kojem će se spajati obrazovanje, znanost, inovativnost i kreativnost. ZEZ su osnovali Udruga Baltazar, Razvojna agencija Zagreb – TPZ, Hrvatska urbana mreža, Udruga kreativni atom, Studio Kos,TOY2B i 123 print.

Komentirajte prvi

New Report

Close