Osječani šokirani, na stupove iza škole objesili vrane: 'Nikada nisam vidio takav prizor, strašno je'

FOTO: Screenshot/Facebook FOTO: Screenshot/Facebook

Ružni prizori obješenih vrana o stupove na njivi iza Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek, u blizini deponija Velika Lončarica, posljednjih dana preplavili su društvene mreže. Na šest stupova, vezanih nogu, postavljene su vrane kako bi plašile druge ptice, što je uznemirilo ne samo društva za zaštitu životinja nego i svakoga tko je vidio ovaj sramotan prizor na rubnome dijelu grada.

"Ovo je za svaku osudu! Prizor koji nema veze sa zdravim razumom! Ogorčena sam i ne mogu vjerovati da je netko objesio ptice za stupove u koju god svrhu. Navodno te vrane trebaju plašiti druge ptice, ali to svakako nije način. Neka postave strašila, neka rade bilo što, ali neka ostave ptice na miru. Pa ovo nije djelo zdrave osobe" prenosi Glas Slavonije komentar jedne Osječanke na Facebooku.

Predsjednik Lovačkog društva "Mursa" Domin Stanučić misli da su ptice najvjerojatnije objesili poljoprivrednici u želji da im takve plaše druge vrane i ne dižu usjeve i nasade.

"Mogu pretpostaviti kako su ih objesili - naopačke, odnosno za noge da izgledaju što strašnije, i to zato što su im u tom položaju raširena krila. Da su ih objesili za glavu, krila bi bila skupljena i ne bi, prema njihovu mišljenju, bilo nikakvog efekta. Toga doista nema ni u filmovima, i strašno je što se te obješene ptice zapravo nalaze u našem lovištu", prokomentirao je Stanušić za Glas Slavonije, pojašnjavajući da su nesretne vrane vjerojatno prvo usmrćene, odnosno otrovane i potom obješene za noge o stup. 

"Moram priznati da nikada nisam vidio takav prizor i doista je strašno! Nadam se da će počinitelji biti kažnjeni za ovo, jer u lovištima nitko ne smije imati bilo kakve aktivnosti osim lovaca, odnosno udruge koja djeluje na određenom području. U ovom slučaju to je LD ‘Mursa‘ i mogu reći da smo ogorčeni", rekao je Stanušić.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve