Osječani pokaz zamjenjuju elektroničkom kartom na mobitelu

Autor: Agencija VLM , 02. travanj 2013. u 13:22
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Usluga je prvenstveno namjenjena VIP pretplatnicima koji su istovremeno i vlasnici pametnih telefona koji podržavaju NFC tehnologiju.

Od idućeg tjedna Osječani koji koriste usluge prijevoza tramvajima i autobusima Gradskog prijevoza putnika Osijek svoju mjesečnu pokaznu kartu, popularnu "Butru", moći će pohraniti na NFC SIM karticu i tako omogućiti njezinu obnovu i korištenje pomoću mobilnog uređaja. Projekt je razvijen u suradnji s tvrtkom VIPnet, Pentom iz Pule te francuskom tvrtkom Oberthur Technologies.

Kako su izvijestili, usluga je prvenstveno namjenjena VIP pretplatnicima koji su istovremeno i vlasnici pametnih telefona koji podržavaju NFC tehnologiju. Mobitel koji će zamijeniti "Butru" u početnoj će fazi testirati 20 odabranih korisnika, a nakon 30. svibnja korištenje mPrijevoza bit će omogućeno i svim ostalim korisnicima uz neograničenu mogućnost proširenja korisničke baze u budućnosti. Kako su izvijestili iz VIPneta, NFC tehnologija u sprezi sa SIM karticama i mobilnim uređajima omogućuje razvoj usluga dijeljenja sadržaja, beskontaktno plaćanje te uporabu mobitela kao elektroničke putničke karte ili ulaznice.

– Na ovaj način korisnicima olakšavamo svakodnevne situacije te im omogućavamo da se fokusiraju na bitne stvari u životu te tako uštede svoje vrijeme i novac – poručio je Mario Cvitković, član Uprave VIPneta.

Osječani koji žele "Butru" zamijeniti mobitelom moraju posjetiti VIP centar u Osijeku te svoju postojeću SIM karticu zamjeniti novom koja podržava ovu tehnologiju.

Komentirajte prvi

New Report

Close