Osigurani alternativni pravci dobave plina

Autor: Poslovni dnevnik , 08. rujan 2014. u 22:00
Konferencija je održana prošli tjedan u Umagu

Prvo plinarsko društvo u jeku Ukrajinske krize poručuje kako nema mjesta za brigu.

Glavni naglasak PPD konferencije koja je u organizaciji Prvog plinarskog društva (PPD) održana od 3. do 5. rujna u Umagu bio je na aktivnostima koje je potrebno provesti kako bi se omogućila sigurna i pouzdana opskrba prirodnim plinom s gledišta transportnog sustava, skladištenja i trgovine prirodnim plinom.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici Operatora transportnog sustava – tvrtke Plinacro, Podzemnog skladišta plina, Hrvatske energetske regulatorne agencije, Hrvatskog operatora tržišta energije, te mnogi drugi važni sudionici na tržištu plina u Hrvatskoj."Ovogodišnja PPD konferencija svojom tematikom nije mogla doći u prikladnije vrijeme, s obzirom na aktualnu problematiku Rusije i Ukrajine i njen potencijalni odraz na europsko tržište plina", istaknuo je Pavao Vujnovac, direktor Prvog plinarskog društva.

S tim se složila i Ivana Marković, direktorica Sektora tehnološkog upravljanja tvrtke Plinacro, poručivši kako je sigurnost opskrbe zadaća svih sudionika koji djeluju na plinskom tržištu, a zaključila je kako je Plinacro, kao operator transportnog sustava spreman na sve krizne situacije koje bi mogle zadesiti tržište.Pavao Vujnovac poručio je kako poteškoća s opskrbom ne bi trebalo biti, s obzirom da Rusija intenzivno i uspješno radi na alatima kako bi u bilo kojoj situaciji mogla zadovoljiti potrebe europskog tržišta, a time i njihovih višegodišnjih partnera u koje spada i PPD. Također PPD, kao najveći uvoznik prirodnog plina u Hrvatsku, ima osigurane alternativne opcije opskrbe.

Komentirajte prvi

New Report

Close