Osam ponuda za most Čiovo: Uz hrvatske, ponude stigle i iz drugih zemalja EU-a te BiH

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. listopad 2014. u 16:35
Thinkstock

Osam ponuda stiglo je na natječaj Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture za radove na gradnji mosta kopno-otok Čiovo.

Osam ponuda stiglo je na natječaj Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture za radove na gradnji mosta kopno-otok Čiovo.

Ponude se kreću od 155,4 milijuna do 283,1 milijun kuna s PDV-om i danas su otvorene u Hrvatskim cestama.

Uz hrvatske, ponude su dostavile i tvrtke iz drugih zemalja EU-a te Bosne i Hercegovine.

Mađarski A-Hidepito ponudio je cijenu od 283,1 milijuna kuna s PDV-om, a Integral inženjering iz Laktaša (BiH) 157,6 milijuna kuna, dok je zajednica ponuditelja Strabag i Skladgradnja ponudila cijenu od 160,5 milijuna kuna.

Zajednica ponuditelja slovačkih tvrtki DSC i Stavokov nudi 165,9 milijuna kuna, Swietelsky iz Austrije putem podružnice u Hrvatskoj 180,9 milijuna kuna, a Brodosplit Holding 155,4 milijuna kuna, što je ujedno cjenovno najpovoljnija ponuda.

Zajednica ponuditelja Zagreb Montaža i ZM-Montag nudi cijenu od 222,4 milijuna kuna, a Viadukt 161,9 milijuna kuna s PDV-om.

U Hrvatskim cestama očekuju da će izgradnja mosta kopno-Čiovo, istočno od trogirske povijesne jezgre, omogućiti bolju povezanost Čiova s kopnom, poboljšati vezu sa splitskom zračnom lukom i obližnjim autocestovnim čvorištima te razriješiti problem velike prometne zagušenosti postojećeg mosta koja ugrožava zaštićenu povijesnu jezgru Trogira.

Gradnja mosta predviđena je u tri faze, uključujući i pristupne ceste, a radovi bi trebali biti gotovi u dvije godine.

U Hrvatskim cestama očekuju da bi ugovor s izvođačem radova mogao biti potpisan do kraja godine.

Komentari (1)
Pogledajte sve

smiješno. do kraja godine bi taman mogli pročitati ponude.

New Report

Close