Orešković: Znam da ću brzo biti zaboravljen, da me mediji ni javnost više neće trebati

Autor: Poslovni.hr , 31. srpanj 2016. u 10:21
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Tehnički premijer Tihomir Orešković ljetovanje provodi na Hvaru.

U intervjuu za Jutarnji list otkriva planove za Petrokemiju, kao i svoju političku budućnost.

Orešković je otkrio da mu je jedna od glavnih briga Petrokemija. "Trenutno tražimo pravi način i uvjete kreditiranja. Prijedlog modela trebao bih dobiti najkasnije do sutra, a onda raspraviti s upravom Petrokemije o njemu. Iako sam formalno na godišnjem odmoru, to ne znači da je svijet stao, i dalje sam neprestano na mobitelu i u kontaktu s brojnim investitorima koji žele doći u Hrvatsku", rekao je Orešković.

Komentirao je i ocjenu agencije Fitch Ratings. "Ja nisam bio politički eksperiment jer nikada nisam ni dobio pravu priliku. Došao sam iz velike tvrtke gdje se puno radi, a malo priča. Kada sam postao predsjednik Vlade, shvatio sam da se ovdje samo priča, a vrlo malo radi. Drago mi je što se moj trud ipak negdje vidi i, najbitnije od svega, što to prepoznaju obični građani. Do kraja mandata radit ću istom snagom i žarom kao prvog dana", rekao je Orešković.

Namjerava ostati s obitelji u Hrvatskoj. "Znam da ću brzo biti zaboravljen, da me mediji ni javnost više neće trebati, no ja ću i dalje raditi sve što je u mojoj moći za dobrobit ove zemlje, samo s neke druge pozicije", rekao je Orešković za Jutarnji list.

Komentari (6)
Pogledajte sve

zao mi je sto ste ovako zavrsili. s vaamje propala jedna velika sansa. i to je upropastilo samozivost jedne individue. steta i svako dobro!


Mozda nastavi kao ministar gospodarstva ili financija
daj bože

Tihomir Orešković:

“Došao sam iz velike tvrtke gdje se puno radi, a malo priča. Kada sam postao predsjednik Vlade, shvatio sam da se ovdje samo priča, a vrlo malo radi.”

Ovim je sve rekao. Da bi nešto radio, moraš imati znanje. No lakše je samo pričati, i to stalno prazne, gdje svakog pojedinca čim otvori usta i izrekne prve dvije, tri rečenice odmah provališ i shvatiš da nema pojma o čemu priča kao što su i sami Kinezi potvrdili koji su ovdje gostovali i ustanovili da su uzalud došli i da nemaju s kim razgovarati i poslovati. Lakše je samo pričati da bi se pričalo, baviti se ustašama i partizanima, prepucavati se sa susjedima, baviti se prošlosti, prepucavati se međusobno (nerijetko i unutar stranaka), gurati face pred mikrofone i kamere i tamo samo pričati gluposti, u saboru ista svita ista priča, gostovati po emisijama (ista priča), boriti se za fotelje i blagajne, eksperimentirati i bataliti okolo itd. Pa ti odi na izbore i biraj nešto gdje nemaš što za izabrati.

Ima više pameti, znanja i poštenja od cijele domaće kvazi-inteligencije koja se bavi politikom u ovoj zemlji. Njegova diploma nešto vrijedi, njegovo znanje je iskazano i dokazano. Nije se trebao primati ovog, nije mu to trebalo. Predsjedao je vladom, za koju je od prvog dana bilo jasno da neće dugo trajati, što je i dobro s obzirom na neke jako ružne (ljudske) pojave i bolesne ideologije iz tabora HDZ-a. Most je ostao sebi dosljedan, nisu se dali pokolebati – to govori za njih. No takva vlada nikome ne treba, s jedne strane je nefunkcionalna jer je udružena iz dva i više nejednakih dijelova a s druge strane apsolutno nepotrebna i štetna zbog onih HDZ-ovih fašističkih idiotija. s kojima su krenuli od prvog dana i kojima su državi nanijeli dodatnu štetu u svijetu i ugledu zemlje u inozemstvu ako ga uopće još više možemo oštetiti. Gospodinu Oreškoviću sve najbolje, iako sam izgubio dobar dio respekta za njega kad sam ga vidio gore u Austriji. Najtragičnije u ovoj priči je to, da su totalni kokošari i neznalice išle opozvati čovjeka koji bi ih sve mogao podučavati i koji je profesor doktor i nadasve pravi gospodin za sve njih.

New Report

Close