Orešković o spremnosti na izazove: Kako bi rekao Ricky Martin – Livin’ La Vida Loca

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. prosinac 2015. u 12:11
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Kad je riječ o prvim koracima buduće vlade, istaknuo je kako je bitno da Europa i međunarodne agencije vide stav nove vlade.

Na konstituirajuću sjednicu Sabora došao je u ponedjeljak i novi mandatar Tihomir Orešković, koji je uvjeren da će u ustavnom roku od 30 dana uspjeti sastaviti vladu. "Radit ćemo na formiranju ministarstava u roku od 30 dana i u tom roku ćemo, ja sam siguran, formirati vladu", rekao je Orešković novinarima.

"U Hrvatskoj moramo pokrenuti gospodarstvo i ja se nadam da ću u tome pomoći. Ja bih rekao apsolutno da država nije kompanija, ali istovremeno, treba podići rejting, a za to se očekuju rezultati. Ti rezultati se moraju jasno ispuniti. U vezi izazova, dok sam bio u Kanadi bilo je 'hoćeš li ići u Puorto Rico'. Išao sam u Puorto Rico i to mi je bio izazov, kako bi rekao Ricky Martin – Livin' La Vida Loca. Sad sam došao u Hrvatsku i to je drugi izazov. Ja sam spreman za izazove, to je dio mog karaktera", rekao je Orešković, a prenosi N1.

Kazao je i kako nije čuo za nagađanja da će u njegovoj vladi sjediti ljudi iz PBZ-a i Agrokora. "Ja nisam čuo o tome, izabrat ćemo najbolje i najkvalitetnije ljude koji će formirati vladu i koji su spremni raditi za bolju Hrvatsku", poručio je.

Orešković nije mogao govoriti o imenima budućih ministara. "Za sada ne znamo ništa, dobit ćemo prijedloge, ja ću vidjeti te prijedloge, sjest ćemo i vidjeti tko je kandidat i izabrati najboljeg čovjeka", rekao je.

Upitan po kojim će se kriterijima ministri birati, odgovorio je kako će se kriteriji tek dogovoriti. "To ćemo definirati, za sada mislim da je bitno da se danas formira Sabor i onda idemo dalje, a to ćemo vrlo skoro komunicirati koji su kandidati i na koji ćemo način izabrati kandidate", rekao mandatar.

Kad je riječ o prvim koracima buduće vlade, istaknuo je kako je bitno da Europa i međunarodne agencije vide stav nove vlade, da je ona spremna na promjene i reforme te da je na kraju to dobro za Hrvatsku.

"Kroz te reforme ćemo dobiti investicije koje će na kraju povećati i ojačati hrvatsko gospodarstvo", poručio je Orešković.

Komentari (6)
Pogledajte sve


@ hasanfafer,

nemoj gubiti vrijeme po portalima i forumima , potraži pomoć , otiđi liječniku.

Nije se sramota lječiti.

Još imaš mogučnosti da se izlječiš ,
da se zaposliš ,
da si nađeš ženu ,
da osnuješ obitelj
i dobiješ djecu.

Kaj je Pero 7?

Frka ti je da me Tihi ne pozove u vladu?

Kolega bi mi baš mogao dati odriješene ruke da korupciju, mafiju i LOpove istjeram iz Hrvatske.

Oreškovićeva mama je međimurka ! ….znači, poštenja bi se našlo….pamet ćemo vidjeti-..-.a potezi, kako
sam i rekla…u duhu matrijarhata ……tj. kako žena kaže….na žalost, tako to ovdje kod nas funkcionira.

o.k. onda sve ostaje kako je !

@ hasanfafer,

nemoj gubiti vrijeme po portalima i forumima , potraži pomoć , otiđi liječniku.

Nije se sramota lječiti.

Još imaš mogučnosti da se izlječiš ,
da se zaposliš ,
da si nađeš ženu ,
da osnuješ obitelj
i dobiješ djecu.

New Report

Close