Orešković: Naći ćemo Lozančiću mjesto u jednom javnom poduzeću

Autor: Poslovni.hr , 06. svibanj 2016. u 14:21
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Na novinarsko pitanje o novom šefu SOA-e, premijer je rekao da su predsjednica i on odabrali kvalitetnu i sposobnu osobu.

Premijer Tihomir Orešković bio je s nekoliko ministara svoje Vlade u petak u Splitu, gdje se obratio javnosti, nakon što su ga čelnici grada i županije upoznali s važnim strateškim projektima i gospodarskim planovima. Ovo je prvi službeni posjet premijera Splitu, piše N1.

Na novinarsko pitanje o novom šefu SOA-e, premijer je rekao da su predsjednica i on odabrali kvalitetnu i sposobnu osobu.

"Njegov životopis govori sam za sebe. Vidjeli ste da je i saborski Odbor na kraju odlučio podržati ga. Znamo da HDZ nije, ali to što oko ovoga imamo drugačije stavove je demokracija. O Lozančiću je stav jasan i riješili smo situaciju. Dodat ću da nisam htio Lozančića ostaviti na cesti. Mislim da je čovjek koji je radio u SOA-i zaslužio više, i on će sada raditi za jednu javnu firmu", rekao je Orešković o slučaju razrješenja Dragana Lozančića na mjestu šefa SOA-e.

"Lozančić ima dobrog iskustva i dobro će doći jednoj javnoj firmi."

"Nisam ništa vidio i ne mogu dodatno komentirati", odgovorio je na pitanje novinarke N1 televizije o tome je li Lozančić ili nije prekršio zakon.

Komentirajte prvi

New Report

Close