Orah je za kampanju potrošio tek 50 tisuća kuna

Autor: Marija Crnjak , 06. travanj 2014. u 15:08
Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Holy: Političari su se jako potrudili da ljudima ogade izbore za europski parlament, svodeći raspravu samo na visinu plaća europarlamentaraca.

Predsjednica stranke Orah Mirela Holy, ujedno i nositeljica liste na izborima za Europski parlament, u emisiji Nedjeljom u dva otkrila je da je njena stranka do sad za kampanju potrošila tek oko 50 tisuća kuna, istaknuvši da će ti izbori biti prvi test stranke. Političarka koja se  zalaže za legalizaciju industrijske konoplje, ali i kanabisa, ističe energetiku i poljoprivredu kao noseće sektore koji bi trebali izvući Hrvatsku iz krize. Zalaže se za izgradnju termoelektrane na dionici ploinovoda u Dalmaciji, a za projekte Ombla i Plomin smatra da bi bili provedeni da su bili dobri i pripremljeni.   

Iako kaže da SDP i HDZ ideološki nisu jednaki, Holy ističe da su obje stranke u Hrvatsku uvele neoliberalni ekonomski koncept koji je donio jako puno zla. Zbog toga su obje stranke neprihvatljive za koaliranje. Kad su u pitanju izbori za EU parlament, Holy ističe da su se političari jako potrudili da ljudima ogade te izbore, svodeći raspravu samo na visinu plaća europarlamentaraca.

„Pritom javnosti nisu objasili kako funkcionira Europski parlament i EU. Kampanja se vodi na području domaćih tema, umjesto da se vodi na temama koje su važne Europskoj uniji“, kaže Holy.

Predsjednica Oraha smatra da Hrvatska neće imati šansu u gospodarskom smislu ako ne reformira javnu upravu, uvođenja kriterija vrednovanja rada činovnika. Oni koji neće biti u stanju to raditi kako treba, oni će morati otići. Kad tvrdi da je SDP odustao od svog Plana21 po pitanju gospodarstva, smatra da se premijer Zoran Milanović na početku mandata oslanjao na Radimira Čačića.

„Premijer se jako oslanjao na Čačića i vjerovao je da će on riješiti gospodarska pitanja, a kad je Čačić otišao uslijedila su lutanja, potom je stvar prepustio Branku Grčiću koji se nije dobro snašao, a danas vidimo da nemamo ništa“, kaže Holy.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Nije Hrvatskoj neoliberalni ekonomski koncept donio najveća zla već neosocijalistički ili kako su to neki nazvali treshmarksistički koncept kojeg se drže sve stranke (od SDP-a DO HDZ-a) pa i ove nove kao pijan plota.
To je koncept beskrajnog državnog intervencionizma haračenjem svim vrstama poreza i kvaziporeza, pisanjem bezbrojnih pravila i propisa (samo prošle godine 134 izmjena zakona), besmislenim dotacijama iz državnog proračuna (Maras ove godine ‘dijeli’ 1,43mlrd kn), izmišljanjem stalno novih državnih agencija , privatizacija se doživljava kao nužno zlo itd.itd…A najdraže od svega im je gradnja koječega…jučer su to bile autocestei (zadužili se 30mlrd kn!!!!) danas fasade, željeznice ili podvodni tuneli…
Blage veze sve to nema sa tržišnim konceptom gospodarstva koje je promovirao nobelovac M. FRIDMAN a koje oni nazivaju neliberlizmom

Holi je još jedna podvala medijskih manipulatora.

Čudni ljudi…čudna imena.

pa opće joj ne treba reklama

samo Pero 7 20 članaka dnevno o Holly komentira

Znači drugi joj dižu rejting.

Ja bi na njezinom mjestu još nekoliko puta pojavio se na metli i neka uzme neku “zvijezdu za glasnogovornicu”, kaj umjesto GOLFA ima na rspolaganju metlu ili bicikl i evi ti nje na 15% ubrzo.

za više od toga trebati će joj i pametan muškarac, po mogućnosti ružan kao ja.

To će privući i hr. pedere i već je na 40 %.

A onda bi Pero7 već mogao afirmatitatino pisati o njoj.

To je još 5 % lijevih desničara, a onda slijedi PAD.

Da, jer ju Pero7 reklamira.

lp,[emo_smijesak]

ps. nisam za nijednu stranku jer sam inženjer, a ne političar, a politiku mrzim iz dna duše.

I SDP i HDZ uveli neoliberalni ekonomski koncept? Ideš!!! Zato svi bjeze napolje, jer se ne mogu nositi s tolikim ekonomskim slobodama…

New Report

Close