Optužiili Lorencina za manipulaciju u vezi s projektom golfa za Srđu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. ožujak 2013. u 15:54
Darko Lorencin / Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Građanska inicijativa Srđ u pismu navodi kako je obuhvat sportsko-rekreacijske zone na Srđu nezakonitim postupkom povjerenika vlade 2006. povećan sa 100 hektara na 310 hektara.

Građanska inicijativa Srđ je naš poslala je otvoreno pismo novom ministru turizma Darku Lorencinu u kojem se kaže kako je "začudan stupanj manipulacije ili u boljem slučaju neznanja kojim ministar putem raznih medija pokušava zamagliti sve demokratske i zakonske procedure donošenja planske dokumentacije vezano uz Projekt golf – resorta na Srđu". "Nepoštivajući nastojanja građana Dubrovnika da se o svojoj sudbini i budućnosti grada izjasne putem referenduma Vi apsolutno i potpuno pravo dajete investitoru i to iskrivljavanjem i lažnim interpretiranjem činjenica", stoji u pismu.

U pismu se navodi kako je obuhvat sportsko-rekreacijske zone na Srđu nezakonitim postupkom povjerenika vlade 2006. povećan sa 100 hektara na 310 hektara i već se sedam godina čeka na sudsku presudu u ovom slučaju. 2010. godine urbanistički plan uređenja "Sporsko – rekreacijskog centra s golf igralištem i turističkim naseljem Bosanka sjever i Bosanka jug" nije prošao traženu proceduru. Dvije godine kasnije, 2012., Udruženje hrvatskih arhitekata uputilo je urbanističkoj inspekciji Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja prijavu zbog nepravilnosti izrade prijedloga izmjena i dopuna GUP-a grada Dubrovnika i izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Dubrovnika.

Ove je godine prikupljeno gotovo 11 tisuća potpisa građana Dubrovnika koji su se izjasnili da putem referenduma žele sudjelovati u procesu odlučivanja oko namjene i sadržaja značajnog dijela grada, podsjeća udruga.

"Gospodine Lorencin, svojim nerazumijevanjem što Dubrovnik jest i kako ovakav neodrživ projekt može ugušiti i uništiti grad te pogodujući investitoru po svaku cijenu pa i konstruiranjem neustavnih zakona omalovažavate i podcjenjujete građane ove države", kaže se u pismu koje je ministru turizma Darku Lorencinu uputila Građanska inicijativa Srđ je naš.

Komentirajte prvi

New Report

Close