Josipović uvjeren u pozitivan ishod slovenske ratifikacije

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. siječanj 2013. u 15:53
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Josipović je istaknuo kako “apsolutno vjeruje u pozitivan ishod i odlične odnose Hrvatske i Slovenije”.

Predsjednik Republike Ivo Josipović zauzeo se danas za prekid svakodnevih polemika po medijima o slučaju Ljubljanske banke i s tim povezanom slovenskom ratifikacijom, rekavši kako to pitanje treba prepustiti vladama Hrvatske i Slovenije, te da je on osobno uvjeren u pozitivan ishod i dobre odnose sa Slovenijom.

Vrijeme je da malo stanemo na loptu, da se prestane toliko u medijima polemizirati o tom pitanju te da ostavimo našim vladama da dogovore najbolje rješenje, izjavio je novinarima predsjednik Josipović, upitan za komentar spremnosti hrvatske Vlade da povuće ovlasti bankama za tužbe štediša Ljubljanske banke, kao navodni ulog za ratifikaciju pristupnog ugovora u slovenskom parlamentu.

Vezano uz pitanje Ljubljanske banke i ratifikaciju pristupnog ugovora Hrvatske u EU, Josipović je istaknuo kako "apsolutno vjeruje u pozitivan ishod i odlične odnose Hrvatske i Slovenije".

Dodao je i da se, nakon objave rezultata slovenskih predsjedničkih izbora, čuo s predsjednikom Borutom Pahorom, koji planira uskoro posjetiti Hrvatsku.

Nakon tradicionalne "kave s građanima" u Uredu predsjednika, Josipović je, na novinarski upit, komentirao i izbor Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, na jučerašnjoj sjednici Hrvatskog sabora, u čemu nije željela sudjelovati saborska oporba.

Jučer izabrano Povjerenstvo trebalo bi uživati opće povjerenje, zbog čega bi bilo bolje da je i oporba sudjelovala u glasovanju, rekao je predsjednik Josipović, kojemu je, kaže, žao što nije bilo više strpljenja i razgovora. Dodao je i kako ima puno povjerenje u ljude, izabrane u novo Povjerenstvo, da će korektno raditi povjereni im posao.

Vezano uz najave novog kruga privatizacije, u kojemu bi, po medijskim napisima, trebalo biti prodano nekoliko stotina tvrtaka, Josipović je rekao kako podržava privatizaciju malih i srednjih tvrtaka, koje nemaju stratešku važnost.

"Načelno, osim kada je riječ o strateškim tvrtkama i resursima, država treba izaći iz poduzetništva i gospodarstva", poručio je predsjednik.

Komentirajući, na upit, procjenu konzultantske tvrtke CMA Vision, koja je na temelju izvješća i financijskih podataka četvrtog tromjesečja 2012., Hrvatsku svrstala na 18. mjesto na ljestvici zemalja kojima prijeti bankrot, predsjednik je rekao kako je siguran da Hrvatska neće bankrotirati, te da ćemo krenuti "jednim boljim pravcem".

Medijske napise o navodnim namjerama premijera Zorana Milanovića da mu smanji ovlasti, predsjednik Josipović je odbio komentirati, kazavši kako je o tome sve vrlo jasno rekao predsjednik Sabora te da on osobno nema tomu što dodati.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Zna li netko koliko stoji godišnje ured predsjednika? I koliko stoji saniranje Mesića? Ne sjećam se da se predsjednik jednaput usprotivio donošenju nekog zakona. Iskreno sumnjam da to uopće čita. Vjerojatno mu savjetnik na jutarnjoj kavi sugerira što je i da li da potpiše.
Imam podatke za trošak Njemačkog predsjednika pa bih rado uspredio i naravno prikazao. Hvala!


Cijelo vrijeme podupire gluparije plana21 ali onako perfidno da ispadne neutralan.

Ja ne znam niit jednog pametnijeg koji ne vidi taj perfidni plan što kažeš … dapače iscenirane svađe s Milančetom su samo začin tome.
Ali kod nas nema puno raje koja razumno promišlja i zato nam je tak i bolje nam ne bu niti bilo.

Ratificirat će Zlovenci sigurno ali koliko ćemo to platiti to nije ovaj pametni političar rekao.
A cijena će biti 287 mil € + kamate kojih ćemo se odreći za blagostanje EU.
[emo_vrtimise][emo_bijesan]

I mi smo uvjereni, da je pristup- slobodan.

New Report

Close