Oprez pri dogovaranju građevinskih radova: Primjer prevare teške najmanje 700.000 kuna

Autor: Poslovni.hr , 25. studeni 2019. u 12:59
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Prikazivanjem lažnih činjenica pritvoreni je doveo u zabludu dva muškarca te ih naveo na sklapanje ugovora o izvođenju građevinskih radova većeg opsega iako je znao da spomenuto neće u potpunosti ispuniti.

'Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad  52-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare.
 
Sumnjiči se da je u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi tijekom ožujka i travnja ove godine u Rijeci, prikazivanjem lažnih činjenica doveo u zabludu dva hrvatska državljana, starosti 41 i 57 godina, te ih naveo na sklapanje ugovora o izvođenju građevinskih radova većeg opsega iako je znao da spomenuto neće u potpunosti ispuniti. Počinjena materijalna šteta ovim kaznenim djelima cijeni se na najmanje 700 000 kuna.
 
Poradi sumnje u počinjenje navedena dva kaznena djela prijevare, osumnjičeni 52-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku, dok se kriminalističko istraživanje nastavlja', poručili su iz PU primorsko-goranske.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Čudno i skoro smiješno, kako bi netko ugovarao i davao novce ako nema stručnu osobu koja će voditi projekt?

Zar to ne spada pod onu nesavjesnost u vođenju vlastitog posla koja umanjuje mogućnost oštećenog da štetu naplati?

Da nisu oštećeni članovi HDZ-a ili SDP-a, pa se digao “aparat” da ih zaštiti?

New Report

Close