Oprez, danas zagrebačka policija posebno provjerava vozače tri vrste vozila

Autor: Poslovni.hr , 19. lipanj 2019. u 10:06
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Danas, 19. lipnja 2019. godine, na području Policijske uprave zagrebačke provest će se Akcija nadzor vozača motocikala, mopeda i bicikala, najavljeno je ujutro.

"Cilj akcije je povećanje razine sigurnosti u prometu te je usmjerena na sprječavanja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima motocikala, mopeda i bicikala", priopćeno je u vezi akcije.
 
Posebna pozornost obratit će se na prekršaje nepropisne brzine motocikala, nekorištenja zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima, isteka važenja prometne dozvole, neregistriranih vozila, upravljanja prije stjecanja prava na vožnju, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica, tehničku neispravnost vozila i ostalih prekršaja u prometu. U provedbi akcije koristit će se i uređaji za mjerenje razine buke.
 
"S obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu, kao i sve češće sudjelovanje biciklista u prometnim nesrećama, posebna pozornost posvetit će se prekršajima koje čine vozači bicikala, a to su prekršaji vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanja u nedopuštenom smjeru, nekorištenja ispravnih i propisanih uređaja i opreme, nekorištenja svjetala tijekom noći ili u uvjetima smanjene vidljivosti, kao i ostali prekršaji", poručili su.
 
Također će se sankcionirati i vožnja i parkiranje po biciklističkim površinama drugih skupina vozila – kretanje motocikala po biciklističkim trakama i drugi prekršaji koji ugrožavaju promet i sigurnost biciklista.  

Komentari (1)
Pogledajte sve

A kada će se provjeravati romobilisti?

New Report

Close