Oporba – najava MOL-a vjerojatno pritisak zbog pregovora

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. studeni 2013. u 11:53
Dragutin Lesar. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

“Mislim da se radi o svojevrsnom pritisku MOL-a, s obzirom da su u tijeku pregovori, što nikako nije dobro za pozitivan ishod tih pregovora”, rekao je večeras Hini Josip Salapić (HDSSB).

Dio oporbenih stranaka uvjeren je da najavom prodaje svog dioničkog udjela u Ini MOL želi napraviti pritisak na hrvatsku Vladu, s obzirom da su današnji pregovori između hrvatske Vlade i MOL-a o međusobnim odnosima u Ini rezultirali razmimoilaženjem dviju strana.

"Mislim da se radi o svojevrsnom pritisku MOL-a, s obzirom da su u tijeku pregovori, što nikako nije dobro za pozitivan ishod tih pregovora", rekao je večeras Hini Josip Salapić (HDSSB).

Salapić je uvjeren kako je riječ o odgovoru mađarske strane na zahtjeve DORH-a vezane uz sumnju u nezakonitosti u prodaji Ine te o pritisku na hrvatsku Vladu.

I laburist Dragutih Lesar ističe kako je moguće da je najava MOL-a pokušaj jačanja pregovaračke pozicije mađarske strane.

"Ako to nije u pitanju, moguće je i da ova najava ima veze s interesima 'velikih igrača' vezanima uz velike pravce plinovoda", rekao je Lesar.

U HDZ-u večeras nisu htjeli komentirati MOL-ove najave, a najavljeno je da će se stranka o tome očitovati sutra.

Kasno poslijepodne MOL je priopćio kako je ovlastio svoj Odbor izvršnih direktora da počne s pripremama za prodaju MOL-ovog udjela u Ini, kako bi se maksimalizirala vrijednost te investicije.

Nekoliko sati ranije bio je završen drugi krug pregovora između hrvatske Vlade i MOL-a o međusobnim odnosima u Ini, a izjave glavnih pregovarača potvrdile su različita gledišta i razmimoilaženja dviju strana.

Nakon informacije iz MOL-a iz Vlade RH je večeras priopćeno kako će hrvatska Vlada kao dioničar Ine u dobroj vjeri postupati sa ciljem postizanja najboljeg interesa za INA-u kao hrvatskog trgovačkog društva. Također, Vlada će, i kao regulator i kao tijelo odgovorno za energetsku strategiju zemlje, poduzeti odgovarajuće mjere radi zaštite interesa Republike Hrvatske, zaključuje se u Vladinom priopćenju.

Komentari (1)
Pogledajte sve

tebi očevidno nije jasno da MOL prodaje radi gubitaka u Siriji, iraqu,Libiji i Egiptu…..

New Report

Close