Evo kako do bespovratnih 200.000 kuna za ugradnju fotonaponskih elektrana

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. studeni 2019. u 09:36
Foto: Getty Images

Na javni poziv, koji će Fond u srijedu, 20. studenoga objaviti u Narodnim novinama, zainteresirani mogu preporučeno poštom ili na prijamni ured dostaviti jedan zahtjev za sufinanciranje nove fotonaponske elektrane (FNE).

Registriranim iznajmljivačima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG) u turizmu od srijede, 20. studenoga na raspolaganju će biti 18 milijuna kuna koje će im za projekte ugradnje fotonaponskih sustava dodjeljivati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ovisno o lokaciji nekretnine iznajmljivača i OPG-a, za ugradnju takvih solarnih sustava moći će se dobiti 40, 60 ili 80 posto bespovratnih sredstava, odnosno do 70.000 kuna s PDV-om za iznajmljivače te do 200.000 kuna s PDV-om za OPG-ove, priopćeno je u utorak iz Fonda.

Na javni poziv, koji će Fond u srijedu, 20. studenoga objaviti u Narodnim novinama, zainteresirani mogu preporučeno poštom ili na prijamni ured dostaviti jedan zahtjev za sufinanciranje nove fotonaponske elektrane (FNE). Uz to, Fond će sufinancirati i stručni nadzor nad provedbom projekta uz uvjet da su svi troškovi nastali nakon objave poziva.

U Fondu ističu kako gosti koji dolaze u Hrvatsku sve više traže smještaj i usluge koje vode računa o održivom korištenju prirodnih resursa te je ovo, uz sve ekološke benefite, jedna od mogućnosti da iznajmljivači svoju ponudu prilagode uvjetima tržišta.

Sve informacije o javnom pozivu moguće je pronaći na internetskoj stranici Fonda – www. fzoeu.hr

Komentirajte prvi

New Report

Close