OPG-i moraju ostati u fokusu

Autor: Poslovni dnevnik , 25. rujan 2018. u 22:00
Ministar poljoprivrede prenio hrvatske želje kolegama u EU/Sanjin Strukić/PIXSELL

Tolušić na skupu ministara poljoprivrede EU u Beču:

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić sudjelovao je u Beču na neformalnom sastanku Vijeća ministara poljoprivrede Europske unije, na kojem su glavne teme bile budućnost Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) EU nakon 2020. i njeno pojednostavljenje te razvoj ruralnih područja, izvijestili su u utorak iz Ministarstva.

Ministri su razgovarali i o instrumentima za razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji bi trebali biti uključeni u novu ZPP kako bi se u EU i dalje proizvodila kvalitetna hrana na održiv i konkurentan način.

Ministarstvo prenosi i izjavu Tolušića koji je pozdravio pojednostavljenje pravila jer bi se proizvođači trebali baviti proizvodnjom hrane, a ne birokracijom.

"Fleksibilnost pri donošenju provedbenih propisa također smatramo ključem izjednačavanja novih i starih članica jer teško da ćemo istim pravilima jednako pomoći poljoprivredniku u npr. Francuskoj, Poljskoj ili Hrvatskoj", izjavio je Tolušić i dodao da obiteljska poljoprivredna gospodarstva moraju ostati u fokusu.

"Zato je potrebno osigurati dodatna sredstva za ZPP jer ulaganja u ruralna područja moraju ostati barem na istoj razini kao i u prethodnom programskom razdoblju", rekao je Tolušić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close