Opet promijenjen datum zatvaranja zagrebačkog rotora: Uskoro slijedi prometni kaos?

Autor: Poslovni.hr , 05. prosinac 2018. u 11:25
Foto: Dino Stanin / Pixsell

Rotor su držali otvorenim najduže što su mogli, ali da ga se treba zatvoriti ako se misle poštovati rokovi.

Voditelj projekta rekonstrukcije zagrebačkog rotora Goran Radić najavio je da će se rotor vjerojatno zatvoriti u nedjelju 16. prosinca i da su prilazne ceste gotove.

"Završili smo radove izmještanja instalacija iz samog centra rotora i na izgradnji privremenih prometnica… Bit će kao malo veći kružni tok, u svakom smjeru po dvije trake, iz tog prometa bit će isključeni kamioni i teška vozila iz prometa, i to bi trebalo funkcionirati uz poštivanja ograničenja brzine od 40 km/h", rekao je Radić za 24 sata.

Dodao je da će se promet na rotoru najvjerojatnije zatvoriti u nedjelju 16. prosinca za što je potrebna jako dobra priprema.

"Očekivani završetak radova i puštanje u promet trebao bi biti u prvom mjesecu 2020., to je dogovoreni rok", rekao je Radić, dodavši da su rotor držali otvorenim najduže što su mogli, ali da ga se treba zatvoriti ako se misle poštovati rokovi.

Prema prvim reakcijama Zagrepčana, zatvaranje rotora u vrijeme Adventa mogao bi prouzročiti dodatni kaos na ulicama glavnog grada.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kako to mislite “uskoro slijedi”? Pa u ovom gradu je kaos već desetke godina. Napreduje samo ono što se može iskoristiti za predizbornu kampanju, a oni koji sve plaćaju nemaju nikakvo pravo glasa.
Kao da adventski novci i igre prijestolja imaju ikakve veze sa trulim mostovima, nikakvim zbrinjavanjem otpada, zapuštenim gradom prepunim fontana i mastodontskih spomenika…

New Report

Close