Opara se vratio: Zbog Karepovca sazvao šefove stranaka

Autor: Poslovni.hr/H , 06. veljača 2018. u 10:36
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara vratio se danas u Banovinu ponukan istupom Jasne Ninčević, ravnateljice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, koja je izrazila zabrinutost za zdravlje sugrađana zbog plinova koji prijete sa odlagališta otpada Karepovac.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara pozvao je danas na sastanak o sanaciji odlagališta otpada Karepovac predsjednike klubova vijećnika u Gradskom vijeću.

Ovo će biti prvi javni istup splitskog gradonačelnika nakon što je prije tri tjedna završio u bolnici s teškom dijagnozom. Opara se u Zagrebu podvrgnuo iscrpljujućem zahvatu uklanjanja metastaza na mozgu gama nožem, a potom je nastavio liječenje u Splitu.

"Neću preuzeti odgovornost za zdravlje ljudi, jer ne znamo što smo udahnuli, to nitko ne može sa sigurnošću reći. Svi tvrde da je sve sukladno aktualnom projektu, ali činjenica je da ne postoji studija utjecaja na okoliš izrađena nakon 2000. godine", rekla je u izjavi za današnju "Slobodnu Dalmaciju", dodavši kako ne sumnja u rezultate mjerenja koja se trenutno provode, ali nije sigurna da se mjeri sve što se treba mjeriti.

U izjavi za Hinu dr. Ninčević je jutros rekla kako je na više adresa, među kojima i dogradonačelnicima Splita, prošlog utorka poslala dopis zbog nepodnošljivih uvjeta življenja zadnja dva mjeseca kojima su zbog sanacije deponija izloženi Splićani, ali i moguće ugroze njihova zdravlja.

Komentirajte prvi

New Report

Close