Opačić: Nije me iznenadila odluka Ustavnog suda

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. studeni 2013. u 13:08
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Milanka Opačić izjavila je danas da je nije iznenadila odluka Ustavnog suda o ustavnosti referendumskoga pitanja o braku kao životnoj zajednici muškarca i žene.

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić izjavila je danas da je nije iznenadila odluka Ustavnog suda o ustavnosti referendumskoga pitanja o braku kao životnoj zajednici muškarca i žene.

"Nije me iznenadila odluka Ustavnoga suda, znam tko su ustavni suci. Izaći ću na referendum i glasati protiv toga da se ta odredba unese u Ustav", rekla je novinarima Opačić prije početka predstavljanja priručnika o izvansudskoj nagodbi u kaznenom postupku prema mladima.

Ustavni sud jučer je jednoglasno odlučio da naknadni nadzor ustavnosti sadržaja referendumskog pitanja i pretpostavki za njegovo održavanje nije potrebno provoditi, te eventualno odgađati ili zabranjivati referendum o definiciji braka. U priopćenju suda stoji da je Sabor odluku o referendumu donio s više glasova od većine potrebne za promjenu Ustava.

Nitko ne može preuzeti ulogu Sabora i umjesto njega nastupiti pred Ustavnim sudom, pa i kad Sabor nije iskoristio svoju ovlast. Stoga su odbačeni prijedlozi nekih udruga za ocjenom ustavnosti referendumskog pitanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close