Opačić i Mrsić nisu dobili darove županice Lovrić Merzel

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. travanj 2014. u 08:19
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Iz Vladine Službe su potvrdili da je “ministar uprave Arsen Bauk dobio na poklon kravatu prilikom službenog sastanka sa županicom Lovrić Merzel u Ministarstvu uprave”.

Iz Vlade su demantirali informaciju da su potpredsjednica Vlade ministrica Milanka Opačić i ministar Mirando Mrsić od sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel tijekom 2013. dobili darove – parfem, te šal i rukavice, na teret poreznih obveznika te županije.

"U povodu informacije objavljene u jednim dnevnim novinama da je županica Sisačko-moslavačke županije Marina Lovrić Merzel slala poklone članovima Vlade, Služba za odnose s javnošću Vlade RH priopćava kako potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić nisu dobili poklone koji se spominju", ističe se u priopćenju.

Iz Vladine Službe su potvrdili da je "ministar uprave Arsen Bauk dobio na poklon kravatu prilikom službenog sastanka sa županicom Lovrić Merzel u Ministarstvu uprave", a da je "ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš dobila cvijeće i vazu na poklon tijekom službenog posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji".

Večernji list jučer je objavio da je na teret poreznih obveznika Sisačko-moslavačke županije, županica Lovrić Merzel tijekom 2013. slala darove čelnicima i vodstvu državnih institucija te istaknutim članovima SDP-a.

Ravnateljica Porezne uprave nije dobila darove županice Lovrić Merzel

Središnji ured Porezne uprave je demantirao medijske navode da je ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović-Smiljanec dobila ikakve darove od sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel.

"U povodu informacije objavljene u pojedinim medijima da je županica sisačko-moslavačka Lovrić Merzel slala darove ravnateljici Porezne uprave, priopćavamo kako Nada Čavlović-Smiljanec nikada nije dobila darove koji se spominju, kao niti bilo kakve druge darove od navedene županice. Osim kada je tijekom službenog posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji zbog projekta fiskalizacije, primila buket cvijeća", navodi Središnji ured Porezne uprave Ministarstva financija RH.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close