Omiški direktor i zaposlenici nisu plaćali odvoz smeća

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. siječanj 2014. u 13:23
Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Poduzeće je oštećeno za iznos od najmanje 270 tisuća kuna, dok je državni proračun oštećen za gotovo 60 tisuća kuna, izvijestila je danas splitsko-dalmatinska policija.

Direktora javnog komunalnog poduzeća policija je prijavila za zlouporabu položaja i ovlasti zbog sumnje da je sebi i zaposlenicima godinama osiguravao besplatni odvoz smeća, čime je poduzeće oštetio za 270 tisuća kuna i za gotovo 60 tisuća kuna državni proračun.

Policija ne navodi o kojem poduzeću se radi, no neslužbeno se doznaje da je to omiško javno komunalno poduzeće Peovica, koje ima pedesetak zaposlenih.

Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila osnovanu sumnju da 57-godišnji direktor javnog poduzeća komunalne djelatnosti od srpnja 1991. do listopada 2013. godine nije poduzeo mjere kako bi svi djelatnici poduzeća plaćali naknadu za održavanje čistoće.

Time je oštetio poduzeće za iznos od najmanje 270 tisuća kuna, dok je državni proračun oštećen za gotovo 60 tisuća kuna, izvijestila je danas splitsko-dalmatinska policija.

Komentirajte prvi

New Report

Close