Omega factoring traži upravu i nadzornike preko oglasa

Autor: Darko Bičak , 05. ožujak 2013. u 16:55
U Hrvatsku dolazi tvrtka koja se bavi naplatom potraživanja

Poslovna očekivanja za ovu godinu, prema dosad potpisanim ugovorima, su u Omegi na razini od 3,5 milijardi kuna prometa.

Sredinom ožujka će u Hrvatskoj početi djelovati međunarodna financijska grupa Omega factoring koja se bavi otkupom potraživanja.

U tijeku je popunjavanje kadrovske križaljke, no zanimljivo je da se, osim zaposlenika i uprave, na javnom natječaju traže i članovi nadzornog odbora tvrtke. U Omegi nam pojašnjavaju da su se na biranje nadzornog odbora putem javnog natječaja, a što je neuobičajeno kod privatnih tvrtki, odlučili radi boljeg pozicioniranja na ovdašnjem tržištu."Svjesni smo trenutačne teške ekonomske situacije u Hrvatskoj i regiji te dosadašnjih, često sasvim opravdanih, negativnih konotacija vezanih uz inozemna ulaganja u Hrvatsku. Upravo zato odlučili smo se na ne baš uobičajen korak kao što je osnivanje NO-a putem javnog natječaja. Cilj toga je da priznati stručnjaci i menadžeri kroz nadzor poslovanja budu jamstvo, kako nama kao osnivačima, tako i široj javnosti, a pogotovo organima porezne uprave da će naše poslovanje biti u potpunosti u skladu s hrvatskim zakonima te da se osigura potpuna transparentnost poslovanja.

Iako nam se i prije javio veliki broj tvrtki sa svojim prijedlozima za članove NO-a, odlučili smo se i na dodatni korak objavljivanja javnog natječaja kako bi svima bila dostupna informacija da Omega factoring dolazi na hrvatsko tržište s jasnom idejom i vizijom poslovanja po svjetskim standardima", kaže Mustafa Topčagić, iz PR agencije Fama koja zastupa Omegu na hrvatskom tržištu. Dodaje da je odaziv na natječaj za NO iznad svakog očekivanja, kako po broju prijava, tako i po kvaliteti i stručnosti ljudi. "Vjerujemo da će neka imena mnoge iznenaditi, te da bi mnoge tvrtke s ponosom isticale takve svoje članove, jer gotovo svi spadaju među 50 vodećih menadžera u Hrvatskoj", kaže Topčagić. Omega factoring raspolaže sa 80 milijuna kuna vlastitog kapitala i sa 600 milijuna kuna kapitala inozemnih banaka koje su spremne investirati u Hrvatskoj. Iako još ne žele izlaziti s detaljima, najavljuju da će do 1. svibnja izaći i s drugim projektima u Hrvatskoj, u što će uložiti dvije milijarde kuna.

Za sada će se zaposliti 36 ljudi, a od svibnja njih više od 75; poslovna očekivanja za ovu godinu, prema dosad potpisanim ugovorima, su na razini od 3,5 milijardi kuna prometa. Ističu da nije nemoguće da u skorije vrijeme dođe i do promjene vlasničke strukuture u Omega factoringu jer su interes za ulazak u tu tvrtku iskazale neke hrvatske kompanije koje dosad nisu imale veze s faktoringom. Kao osnivač je navedena slovenska tvrtka Eco trans iz Ljubljane, a direktor poduzeća je Marko Čuljak. Matična kompanija, Omega Commercial Finance Corp., ima sjedište u Miamiju.

Komentirajte prvi

New Report

Close