Okrugli stol “Portal za suradnju s poslodavcima”

Autor: HUP , 24. srpanj 2014. u 22:00
Nenad Seifert

Portal će omogućiti studentima da oglase kako traže radno mjesto.

U Kampusu Sveučilišta u Rijeci, 1. srpnja 2014. održan je okrugli stol na temu "Portal za suradnju s poslodavcima".

U radu okruglog stola sudjelovali su predstavnici Sveučilišta u Rijeci, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te  direktor HUP Podružnice Rijeka, Nenad Seifert. Okrugli stol je organiziran u sklopu projekta kojim Sveučilište u Rijeci kroz suradnju s Hrvatskom udrugom poslodavaca želi povezati Sveučilište i gospodarstvo s ciljem kvalitetnijeg povezivanja studenata s tržištem rada. U raspravi je istaknuta potreba da Sveučilište preuzme aktivniju ulogu te da svojim studentima pomogne i pri zapošljavanju.

Kako bi se to ostvarilo zaključeno je da su nužne dodatne edukacije studenata sukladno potrebama poslodavaca, odnosno uključivanje u programe cjeloživotnog učenja radi stjecanja novih kompetencija za studente čiji profil ne odgovara potrebama tržišta rada. Kao jedan od načina na koji je to moguće ostvariti je i otvaranje "Portala za poslodavce" koji  bi studentima omogućio da oglase kako traže radno mjesto. Fakultetima bi se omogućilo promoviranje najboljih studenata dok bi se poslodavcima pružila mogućnost dobivanja informacija o najboljim studentima, kao i mogućnost da pronađu studenta čije kompetencije odgovaraju pojedinom radnom mjestu.

U sklopu Sveučilišta osnovat će se i Ured za karijere čija će osnovna djelatnost biti povezivanje studenata i potencijalnih poslodavaca. Direktor HUP-a Rijeka je prvenstveno istaknuo kako HUP pozdravlja svaku inicijativu koja je usmjerena ka boljem povezivanju i intenziviranju suradnje između poslovnog sektora i akademske zajednice. Uz ovakve projekte, nužno je kontinuirano raditi na usklađenju obrazovnog sustava s tržištem rada i intenzivirati praktično učenje kao i uključivanje svih dionika u izradu politike obrazovanja. Isto tako kao preduvjet da bi sam portal zaživio i da bi doista i došlo do većeg broja novog zapošljavanja visokoobrazovanih kao i svih ostalih kategorija građana prvenstveno je potrebno stvaranje poticajnog poslovnog okruženja i povoljne poduzetničke i gospodarske klime.

Komentirajte prvi

New Report

Close