Okrugli stol i konferencija ‘Zadruge pomažu svima’ – glavna teme radničke zadruge

Autor: Poslovni.hr , 28. lipanj 2017. u 10:59
FOTO: Press

Hrvatski centar za zadružno poduzetništvo, povodom Međunarodnog dana zadruga, u četvrtak i petak, u Zagrebu, u Hotelu „Dubrovnik“, organizira okrugli stol i konferenciju „ Zadruge pomažu svima“.

Hrvatski centar za zadružno poduzetništvo, povodom Međunarodnog dana zadruga, u četvrtak i petak, u Zagrebu, u Hotelu „Dubrovnik“, organizira okrugli stol i  konferenciju „ Zadruge pomažu svima“.

Međunarodni dan zadruga obilježava se u cijelom svijetu svake godine prve subote u mjesecu srpnju nizom promidžbenih manifestacija, savjetovanja, okruglih stolova, konferencija. Međunarodni zadružni savez (ICA) svake godine upućuje na aktualne teme predmetnih događanja.

Ove godine ICA ukazuje na zadruge kao jedinstven poslovni model,  usmjeren na uključivanje i stvaranje mogućnosti za održivi razvoj i budućnost svih dionika u društvu kojima je potrebno,  poljoprivrednika, malih poduzetnika, mladih, starijih osoba, žena, osoba s invaliditetom i siromašnijih osoba iz ruralnih područja, utemeljen na demokraciji i otvorenosti, ističu u Hrvatsko centru za zadružno poduzetništvo.

Podizanje svijesti o zadrugarstvu

Obilježavanje Međunarodnog dana zadruga ima za cilj povećati svijest o zadrugarstvu, širiti spoznaje i znanja, te prednosti o zadružnom načinu poslovanja, a posebno uključiti i predstavnike vlasti i upoznati ih s pozitivnim primjerima zadruga kao modelom za rješavanje određenih problema i stvaranja povoljnijeg okruženja za razvoj zadrugarstva.

Slijedom poruka ICA-e, Hrvatski centar za zadružno poduzetništvo u suradnji s  Europskim zadružnim savezom – Cooperatives Europe, Hrvatskim poljoprivrednim zadružnim savezom i Zadružnim savezom Dalmacije organizira tematska događanja u dane 29. i 30. lipnja 2017. (četvrtak i petak), okrugli stol i konferenciju pod sloganom „Zadruge pomažu svima“.

Prvog dana obilježavanja Međunarodnog dana zadruga, u četvrtak, 29. lipnja 2017., u Hotelu „Dubrovnik“ u Zagrebu, sa početkom u 14 sati, održati će se okrugli stol pod nazivom „Preuzimanje poduzeća od strane radnika“ .

Na okruglom stolu prezentirat će se projekt Europskog zadružnog saveza pod nazivom„Transfertcoops“ o mogućnostima da posrnule tvrtke preuzmu njihovi zaposlenici i da nastave poslovati kao zadruge u kojima su zaposlenici ujedno i zadrugari, a biti će prezentirani i uspješni primjeri iz prakse u Francuskoj. Vezano na temu zapošljavanja i samozapošljavanja, nadležne hrvatske institucije iznijeti će kratki prikaz ciljeva i dosadašnjih rezultata  poticajnih mjera za zapošljavanje, s naglaskom na mjeru udruživanja u zadruge. Omogućit će se rasprava svim sudionicima okruglog stola, koja će rezultirati zaključcima.

Drugog dana obilježavanja Međunarodnog dana zadruga, u petak, 30. lipnja 2017., u Hotelu „Dubrovnik“, s početkom u 10 sati, održati će se centralni događaj,  konferencija s temama o poslovnom povezivanju u poduzetništvu, suradnji i potpori lokalne zajednice i zadruga, poslovno povezivanje malih proizvođača, poljoprivrednika u zadruge, te utjecaj takvog načina poslovanja na lokalnu zajednicu, o zadrugama kao nositeljima društveno odgovornog poslovanja u okviru društvenog poduzetništva.

Program konferencije i okruglog stola možete pogledati OVDJE.

Komentirajte prvi

New Report

Close