Oko 288 mil. kn za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Autor: Poslovni dnevnik , 10. travanj 2014. u 21:59
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Ukupno će se provesti 22 javna poziva za projekte energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije te 9 za područje zaštite okoliša i prirode.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je ovogodišnji program raspisivanja javih poziva i natječaja kako bi potencijalni korisnici sredstava mogli na vrijeme kvalitetno pripremiti svoje projekte. Ukupno će se provesti 22 javna poziva za projekte energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije te 9 za područje zaštite okoliša i prirode.

Potencijalnim korisnicima na raspolaganju će tako ove godine biti oko 288 milijuna kuna. U svrhu poticanja odvojenog prikupljanja otpada jedinice lokalne samouprave se već sad mogu javiti Fondu za sufinanciranje nabave komunalne opreme, komunalnih vozila i strojeva te izgradnju reciklažnih dvorišta. Krajem ožujka objavljen je javni pozivi za sufinanciranje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima, a novost je da će se građanima i tvrtkama sufinancirati nabava električnih i hibridnih vozila.

Komentirajte prvi

New Report

Close