Oko 2800 stanova koji trebali na bubanj ipak će pričekati na prodaju

Autor: Agencija VLM , 25. listopad 2012. u 15:18
PXL

Skupštinska većina nije odustala od amandmana kojim se onemogućuje da bespravno useljene osobe mogu kupiti stanove u

Prijedlog o prodaji gradskih stanova ipak nije uvršten po hitnom postupku na dnevni red sjednice Gradske skupštine kako je to najavio jučer gradonačelnik Milan Bandić. Oko 2800 stanova koji su se trebali naći na bubnju ipak će pričekati na prodaju. Skupštinska većina nije odustala od amandmana kojim se onemogućuje da bespravno useljene osobe mogu kupiti stanove u kojima se nalaze, zbog čega najočekivanija točka i nije završila na dnevnom redu.

Skupština je također od gradonačelnika zatražila da dostavi i dva izvješća.Ono o stanovima  koji se koriste bez valjane pravne osnove u kojem će za svaki pojedini takav stan biti navedeni svi potrebni podaci te izvješće o razmjeni zemljišta u Sesvetskom Kraljevcu površine 44 tisuće metara četvornih, a u kojemu je akter bio i nedavno uhićeni Rudolf Krpina.

– Ne pratim što se piše u medijima, kao što ne znam ni tko živi u kojem stanu. Pozivam institucije rade svoj posao – rekao je gradonačelnik  Bandić.

Raspravljalo se i o postavljanju šatora na glavnom zagrebačkom trgu, od čega je grad, kako je kazao Jurica Meić, lani za tri mjeseca uprihodio tek 81 tisuću kuna.

– Za šator će biti raspisan javni natječaj, a cijena nije glavni kriterij. Na trgu je najmanji profit koji grad traži. Bitna je kvaliteta i usluga koja se pruža – objasnio je gradonačelnik.

Čaša mlijeka za Bandića

HSS-ov zastupnik  Nenad Matić na  račun aktualnih prosvjeda mljekara izveo je u skupštini i mali performans.

Prvo je po klupama prosuo mlijeko u prahu, a  onda gradonačelnika pozvao da s njim ispije čašu domaćeg mlijeka.

– Ovaj uvozni prah s vodom pit će  naša djeca! Seljaci prosvjeduju i traže poštenu cijenu od četiri kune i pet lipa. Gradonačelniče, što ćete uraditi jer o tome ovisi i zdravlje naše djece. Dajte podršku seljacima  – rekao je Matić.

Gradonačelnik je  na performans zastupnika Matića  odgovorio da je Grad subvencionira zagrebačke proizvođače sa 16 lipa po litri i da se godišnje za to izdvaja dva milijuna kuna.

Klubovi zastupnika HSLS-a i HSS-a  održali su i konferenciju za novinare povodom najave poskupljenja grijanja.

– Odluka Here stupit će na snagu za mjesec dana, a grijanje će za 100 tisuća građana biti skuplje za 37 posto. To su pravi problemi koji muče građane. Tražit ćemo da poskupljenje grijanja bude iduća tema na sjednici – nastavio je Bandić.

Skupštinari osuli paljbu, Bandić uzvratio

Nakon što je odslušao brojne kritike na račun svoga rada, od loših ulaganja, da surađuje s HDZ-om, neplaniranih projekata,  a koje su ostali zastupnici iznijeli na polugodišnji izvještaj o radu gradonačelnika, Milan Bandić imao je dugačko izlaganje na današnjoj sjednici Gradske skupštine u kojemu se između ostalog osvrnuo i na blokadu grada zbog duga od 337 milijuna kuna.

– Kojić i ja rekli smo da podnosimo ostavke ako smo pogriješili. Ministarstvo financija bilo u pravu što nas nije blokiralo. Zadnji su put četnici blokirali gradove – rekao  je  Bandić.

Najavio je i svečano otvaranje Cvjetnoga trga koje je planirano za 30. listopada.

– Imam i viziju urediti trg da dame u štiklama po zimi ne skaču kao klokani. Fontane su vrata grada i to ćemo otvoriti. Bandić se drznuo urediti dvije fontane nakon Milana Amruša. Vi ste protiv toga samo zato što sam ja to predložio.

Komentirajte prvi

New Report

Close