Ojačati i kontinentalni turizam

Autor: Darko Bičak , 16. kolovoz 2016. u 21:59
Anton Kliman u Osijeku najavio natječaj težak 15 mil. kuna za turističku infrastrukturu

Ministar Anton Kliman u Osijeku podijelio 750 tisuća kuna.

Ministarstvo turizma želi ojačati kontinentalni turizam, zbog čega je ministar Anton Kliman u utorak u Osijeku potpisao 16 ugovora s tamošnjim jedinicama lokalne samouprave o dodjeli ukupno 750 tisuća kuna potpora.

Kako objašnjavaju u Ministarstvu, riječ je o programu Konkurentnost turističkog gospodarstva, a Kliman je tom prigodom najavio i novi ciklus natječaja za jačanje razvoja turističke infrastrukture. Za taj program osigurano do 15 milijuna kuna, a namijenjen je javnom sektoru, županijama, gradovima i općinama, Njime će se sufinancirati projekti uređenja plaža, izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija ili adaptacija centara za posjetitelje ili interpretacijskih centara, kao i njihovo opremanje multimedijalnom opremom te uređenje pratećih sadržaja poput odmorišta ili vidikovca na cikloturističkim rutama. Javni poziv Ministarstva turizma za dodjelu bespovratnih potpora otvoren je do 15. rujna ove godine, a temeljem odluke o raspolaganju sredstvima iz Fonda za razvoj turizma.

Riječ je o izvanproračunskom prihodu Ministarstva od uplata privremene koncesijske naknade za turističko zemljište. Kliman je istaknuo da će Ministarstvo turizma sufinancirati do 80 posto prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog programa ili projekta. Naglasio je kako je minimalni iznos odobrenih sredstava 100 tisuća, a maksimalni iznos po pojedinom korisniku, odnosno projektu milijun kuna, ovisno o tome o kakvom  je projektu riječ. Kliman je tom prigodom govorio i o tzv. cro kartici koja bi, po uzoru na Mađarsku, bila vaučer za domaći turistički promet. 

Komentirajte prvi

New Report

Close