Ogorčeni građani: Parkiramo se ovdje 30 godina, a sad nam prijete kaznama

Autor: Poslovni.hr , 21. ožujak 2017. u 12:55
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Na “razglednice” s potpisom prometnog redarstva požalili su se i stanovnici Sopota i Jelkovca, a vijest o tome brzo se proširila društvenim mrežama.

“Kolektivne” opomene za nepropisno parkiranje dočekale su prošli tjedan stanare zgrada u zagrebačkom naselju Gredicepokraj Jaruna. Premda je riječ tek o upozorenju koje prethodi kazni od 500 kuna, stanari su ogorčeni jer se, ističu, nemaju gdje propisno parkirati. Zgrade u kojima žive, na dijelu Horvaćanske te u ulicama Šime Devčića i Franje Fuisa, naime, nemaju svoje parkiralište, već dio stanara vozila ostavlja u dvorišnom prostoru koji je prilaz garažama.

– Svi ondje parkiramo još od 1987. Postoji, istina, znak zabrane, no parkiranje se toleriralo jer nemamo baš pretjeranog izbora. Koliko ja znam, ovo je prvi put da su prometni redari napisali upozorenja – kazala je jedna stanarka. Istaknula je kako ondje ostavljeni automobili ne smetaju nikome te dodala kako je problem u tome što za zgrade u Horvaćanskoj od broja 57 do 63 nisu predviđena parkirna mjesta.

Kako piše Večernji list, na “razglednice” s potpisom prometnog redarstva požalili su se i stanovnici Sopota i Jelkovca, a vijest o tome brzo se proširila društvenim mrežama. Nerijetki su počeli nagađati žele li tako gradske službe ekspresno “ispucati” oprost prvog prijestupa koji je uveo zagrebački gradonačelnik. Strahuju da će ih u sljedećoj “turi” papirića na automobilima dočekati kazne. “Traže način da što prije ispune opomene koje su uveli tako da mogu mirno nastaviti s naplaćivanjem kazni. Toliko o predizbornom obećanju”, jedan je od komentara na Facebooku.

Drugi, pak, nagađaju da su prometni redari reagirali na poziv nekog od susjeda koji automobile drže u garažama pa im se teško iz njih izvući jer su ispred bočno parkirana druga vozila.

– Ja svoj auto još nekako i mogu izvesti iz garaže jer imam metar i pol slobodnog prostora, ali susjed pokraj mene nema šanse da izađe kad mu se netko parkira ispred. Nije istina da nema mjesta za parkiranje, ima ga puno okolo, posebno iza zgrade – objašnjava gospodin Boris, kojeg smo zatekli u Gredicama.

Komentirajte prvi

New Report

Close