Odvjetnik Nobilo najavio tužbu protiv RH

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. srpanj 2014. u 11:04
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

MUP je jučer priopćio kako je zaprimio zahtjev odvjetničkog društva koje zastupa Josipa Perkovića za financiranjem njegove obrane.

Nakon odluke MUP-a da neće platiti troškove obrane Josipa Perkovića, koji je u njemačkom pritvoru zbog sumnje da je sudjelovao u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo najavio je da će tužiti Republiku Hrvatsku.

MUP je jučer priopćio kako je zaprimio zahtjev odvjetničkog društva koje zastupa bivšeg čelnika jugoslavenske tajne službe Josipa Perkovića za financiranjem njegove obrane.

Odvjetničko društvo svoj zahtjev obrazlaže tvrdnjom da je MUP pravni sljednik Službe državne sigurnosti (SDS) bivše SR Hrvatske, čiji je zaposlenik bio Perković u vrijeme počinjenja kaznenog djela za koje ga se tereti, odnosno ubojstva Đurekovića kod Muenchena 1983. godine.

"No, kako Ministarstvo unutarnjih poslova nije pravni slijednik bivše SDS RSUP-a SR Hrvatske, MUP neće snositi troškove obrane Josipa Perkovića, odnosno neće udovoljiti zahtjevu odvjetničkog društva koje ga zastupa", ističe MUP u svom priopćenju.

Anto Nobilo je u telefonskoj izjavi Hini sinoć potvrdio kako će zbog takve MUP-ove odluke kao Perkovićev odvjetnik tužiti Republiku Hrvatsku, ističući da njegov branjenik nije u Njemačkoj završio svojom voljom, već je izručen.

"Smatramo da na financiranje obrane svoga klijenta imamo pravo, budući da Josip Perković nije svojom voljom završio u Njemačkoj, a za dobru obranu u Njemačkoj treba imati i dobre odvjetnike koji koštaju", poručio je Nobilo.

Suđenje Josipu Perkoviću trebalo je započeti u listopadu, nakon što je Viši zemaljski sud u Muenchenu nedavno prihvatio optužnicu koju je prošlog mjeseca protiv njega podiglo njemačko državno tužiteljstvo.

Predviđeno je 61 sudsko ročište, a planirano je da suđenje završi 28. travnja 2015. godine. Perkoviću prijeti kazna doživotnog zatvora.

Komentari (9)
Pogledajte sve

Anto Nobilo, bivši jugoslavenski tužitelj, nakon što je MUP odbio financirati obranu bivšeg jugoslavenskog UDB-aša, Josipa Perkovića, ne prestaje naricati, na obzoru mu se pojavila nova nada, naime, SOA bi trebala, kaže Nobilo, financirati obranu Perkovića, jer jadnik neće imati pravedno suđenje pred njemačkim sudom, pred kojim ga se tereti za monstruozni zločin. SOA, što će reći Hrvatska, hrvatski građani, ne bi trebala financirati ‘samo obranu’ Josipa Perkovića nego i obranu Zdravka Mustača, također udbaša.

http://www.portaloko.hr/clanak/zasto-besramno-bogati-anto-nobilo-ne-bi-besplatno-branio-perkovica-/0/63068/

Bez lustracije nema Kroacije! Jedan od slogana Saveza za Hrvatsku. Nisam mogao pronaći spot koji se vrtio prije EU izbora u kojima je Kujunđić izravno rekao da će provesti lustraciju. Evo jedan članak:
Vaš link …[/url]

Ovo je sa youtube-a i treba pogledati dio na 6:57.

Vaš link …

fiškal koji je pobrao milijune od rh i živi u njoj ko bubreg u loju će sad tužiti jer se neda lova za udbaša ….odi u njemačku živit gramzivi fiškalu pa njih tuži ..bem te lopovskog

Kakav apsurd vlada u HRV vidi se jasno po tome kako 60% ministara u Vladi su Srbi. Nisam siguran da u Srpskoj Vladi može Hrvat postati ministar. Nobilu treba onemogućiti rad u HRV donošenjem Zakona. Isto tako treba pokrenuti postupak i razotkriti ulogu Nobila i Mesića u Haškim procesima protiv generala iz BIH. Nevjeroajatno je da Mesić koji je svjedočio da je HRV izvršila agresiju na BIH dobiva ured i plaću i nakon što je bio predsjednik na račun nas budhala. Siguran sam da se svaki dan dobro nasmije zbog toga. Hrv je zemlja apsurda bez smjera i ideje. I opet sve je to posljedica neraščišćavanja s komunizmom.

New Report

Close