Oduzete nekretnine prodavat će bez natječaja

Autor: Marija Brnić , 27. studeni 2014. u 21:58
M. Pejnović (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL)

Prošloga mjeseca DUUDI je organizirao javnu dražbu na kojoj je nudio ručni sat, prstenje i drugi zlatni nakit…

Prošloga mjeseca Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) organizirao je javnu dražbu na kojoj je nudio ručni sat, prstenje i drugi zlatni nakit te tehnički neispravan Mercedes, sve imovinu oduzetu kroz sudske procese.

Sada DUUDI ima novu zadaću: osnovao je posebno četveročlano povjerenstvo na čelu s ravnateljem Mladenom Pejnovićem koje će se baviti postupanjem  s privremeno oduzetom imovinom. Prije svega će provesti evidenciju oduzetih nekretnina i pokretnina koje su predane DUUDI-ju na upravljanje, ali će, prema odluci DUUDI-ja, moći donositi i odluke o njihovoj prodaji i iznajmljivanju. I to bez prethodne objave javnog natječaja. Takvi se postupci predviđaju za slučaj kada se procijeni da je čuvanje oduzete imovine opasno ili je moguće propadanje ili gubitak njezine vrijednosti. DUUDI smo pitali koja će sve imovina biti obuhvaćena mogućnošću prodaje zbog opasnosti ili propadanja, kao i kako će javnost i potencijalni kupci oduzete “kvarljive” imovine moći pratiti aktivnosti tog posebnog povjerenstva, no do zaključenja broja nismo dobili odgovore. Nije poznato ni hoće li lista privremeno oduzete imovine biti i javno dostupna.

Komentari (6)
Pogledajte sve

ovi su gori od kradeze-a

Hrelic je pouzdaniji od ovih pikzibnera

Nije se on pojavio niotkuda. Ima briljantnu partijsku karijeru. Od prvog dana u partiji,na početku rata napušta Hrvatsku,na kraju rata vraća se u partiju…to je u partiji honorirano. Pa i gradonačelnik Splita rat je gledao iz Italije. Takvi se u partiji posebno honoriraju najvišim funkcijama.

Bez natjecaja i bez racuna 😀

New Report

Close