Odustajanje od outsourcinga pred voditeljem EK-a

Autor: Tomislav Pili , 07. srpanj 2014. u 22:00
Davor Majetić, glavni direktor HUP-a/ Goran Stanzl/PIXSELL

U HUP-u zabrinuti zbog neprovođenja reformi.

Povodom odustajanja Vlade od izdvajanja uslužnih djelatnosti iz javnih i državnih službi (outsourcing), predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) sastali su se u ponedjeljak s voditeljem Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Brankom Baričevićem.

Uz iskazanu zabrinutost zbog neprovođenja nužnih reformi, predstavnici HUP-a naglasili su Baričeviću kako je izdvajanje uslužnih djelatnosti bilo najavljeno kao jedina ozbiljnija reforma državne i javne uprave u smjeru povećanja njene efikasnosti. Poslodavci su Vladino odustajanje ocijenili dodatnim utegom za javni dug i neizvjesnošću preokreta negativnih gospodarskih trendova.Voditelj Predstavništva EK -a u Hrvatskoj potvrdio je predstavnicima HUP-a da je čitavu problematiku već iskomunicirao prema Bruxellesu.

Baričević je podsjetio i na hrvatske preuzete obveze prema Europskoj komisiji u vezi procedure prekomjernog deficita, ali i uz europski semestar kroz čije mehanizme Bruxelles redovito prati poteze nacionalnih vlada u smjeru ispravljanja ekonomskih neravnoteža i provođenja ekonomskih i strukturnih reformi.HUP je još jednom naglasio kako je odustajanje od izdvajanja uslužnih djelatnosti i odabir tzv. spin-off modela izdvajanja u državnu tvrtku duboko neodgovorna prema svim poreznim obveznicima, neovisno o tome jesu li poslodavci ili zaposlenici u privatnom i javnom sektoru. Stvaranjem nove državne mega-tvrtke ugrozit će se privatna inicijativa, smatraju u HUP-u.

Komentirajte prvi

New Report

Close