Oduševljenje u Josipovićevom stožeru nakon prvih rezultata DIP-a

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. siječanj 2015. u 21:02
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Šefica Josipovićeve kampanje Tamara Obradović Mazal oduševljeno je zapjevala pjesmu Josipovićeve kampanje “To je pravi put”, a pratili su je razdragani simpatizeri uz klicanje “Ivo Ivo!”.

 Prvi rezultati Državnoga izbornog povjerenstva (DIP) po kojima je u prednosti predsjednički kandidat Ivo Josipović doveli su do potpunog obrata u raspoloženju i i erupcije zadovoljstva u njegovom stožeru, no čelni ljudi kampanje i dalje upozoravaju da treba pričekati kraj prebrojavanja glasova, uvjereni da će Josipovićeva prednost ostati do kraja.

Šefica Josipovićeve kampanje Tamara Obradović Mazal oduševljeno je zapjevala pjesmu Josipovićeve kampanje "To je pravi put", a pratili su je razdragani simpatizeri uz klicanje "Ivo Ivo!".

U izjavi novinarima Obradović Mazal kazala je kako vjeruje da će ostati trend koji se pokazao nakon prvog objavljivanje glasova u DIP-u – Josipoviću 51,45 posto glasova, a Kolindi Grabar-Kitarović 48,55 posto.

"Sve je moguće, brojke su neumoljive, a nadamo se da je ovo trend koji će se održati", rekla je.

Ministar branitelja Predrag Matić rekao je da atmosfera nakon rezultata izlaznih anketa nije bila lagana. No, dodao je, život me je naučio da se, kako se u vojničkom žargonu kaže, mrtvi broje na kraju.

"Naravno, ne mislim to doslovno. Očito je da se to može mijenjati, ali naravno da smo sada puno sretniji", rekao je Matić.

Ističe kako je Josipović puno učinio za Hrvatsku u proteklih pet godina.

"Znam da bi, i da hoće, u slijedećih pet godina učiniti i puno više. Držimo mu fige, on mora pobijediti. To želimo mi koji želimo u 21. stoljeće. A oni koji žele u 19. stoljeće – i oni navijaju", dodao je.

Ministar uprave Arsen Bauk rekao je da su i u prvom krugu imali slučaj da su prvi rezultati DIP-a išli više u korist Josipovića. "Naravno, bolje da su prvi rezultati da vodi pet posto, nego da gubi pet posto", dodao je i kazao da će ovo biti duga noć.

"Nadam se najboljem, svjestan da ankete dosad nisu baš griješile", dodao je Bauk.

I ministar gospodarstva, HNS-ov Ivan Vrdoljak uvjeren je u Josipovićevu pobjedu.

"Treba biti zadovoljan s izlaznošću, treba biti oprezan s rezultatima izlaznih anketa i prvim rezultatima DIP-a. Očito će biti duga noć, da će odlučivati nekoliko tisuća glasova. Mi imamo pravo vjerovati da ćemo pobijediti. I pobijedit ćemo", poručio je.

Glasnogovornica kampanje Mladenka Šarić također naglašava da još ništa nije gotovo iako su se odnosi promijenili.

"Naravno, sve je to još uvijek vrlo blizu. Znali smo da će utakmica biti tijesna i da će biti napeto, da će se utrka, da tako kažem, dobivati u fotofinišu. Mi aposlutno vjerujemo u Josipovićevu pobjedu jer on ima kvalitetniji program i da su to građani prepoznali", kazala je.

Prve rezultate DIP-a u VIP sobi pratio je i predsjednički kandidat Ivo Josipović koji je u stožer došao nešto prije 20 sati.

Komentirajte prvi

New Report

Close