Održana prva lokalna radionica Fonda i Ministarstva zaštite okoliša i prirode

Autor: Poslovni.hr , 28. siječanj 2015. u 12:51
Photo: Grgur Zucko/PIXSELL

U prostorijama POU u utorak, 27. siječnja 2015. održana je prva lokalna radionica Fonda i Ministarstva zaštite okoliša i prirode na kojem su sudjelovali ministar Mihael Zmajlović, direktor Fonda Sven Muller, zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić i župan Darko Koren.

U prostorijama POU u utorak, 27. siječnja 2015. održana je prva lokalna radionica Fonda i Ministarstva zaštite okoliša i prirode na kojem su sudjelovali ministar Mihael Zmajlović, direktor Fonda Sven Muller, zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić i župan KCKŽŽ Darko Koren.

Zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić tom je prilikom predstavio uspjehe Grada Koprivnice u stvaranju Novog lica Koprivnice i Civitas Dynamo, a ministar Zmajlović predstavio je aktivnosti Ministarstva na području održivog upravljanja otpada. Direktor Fonda Sven Muller okupljene je upoznao s natječajima i javnim pozivima u 2015. godini. Prema planu Fonda u 2015. godini predviđeno je 36 javnih poziva i natječaja vrijednih više od 600 milijuna kuna. U energetici ih se planira 24, a u zaštiti okoliša 12. Tijekom 2014. godine za projekte zaštite okoliša i energetske učinkovitosti odobreno je više od milijardu kuna sredstava čime su pokrenuti projekti vrijedni 1,7 milijardi kuna.

S ciljem informiranja svih potencijalnih korisnika o mogućnostima koje su im na raspolaganju po programima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te dostupnim sredstvima i natječajima Fonda u 2015. godini, predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost diljem Hrvatske će održati niz lokalnih informativno-edukativnih radionica te, gdje je potrebno, i tribinu za građane.  Kroz radionice koje će voditi predstavnici stručnih službi Fonda potencijalni korisnici moći će dobiti praktične upute za pripremu dokumentacije i prijavu

Komentirajte prvi

New Report

Close