Održan sastanak s direktorom Vodnogospodarskog odjela za Muru

Autor: Poslovni.hr , 02. ožujak 2015. u 09:01
Thinkstock

Prema prvim procjenama vrijednost izgradnje dviju retencija iznosi oko 35 milijuna kuna u što je uključeno i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa

U prostorijama gradske uprave, 26. veljače 2015. godine održan je sastanak između predstavnika Grada Koprivnice, Koprivničkih voda, GKP Komunalca, Kominga i predstavnika Hrvatskih voda. Nakon održanog sastanka u gradskoj upravi zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić i direktor Vodnogospodarskog odjela za Muru i Gornju Dravu Leonard Sekovanić održali su kratku konferenciju za novinare na kojoj je zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić istaknuo kako je priprema obrane od poplave u Gradu apsolutno podignuta na nivo mobilizacije koja je potrebna. „ U pripremi je u Komunalcu 8 tisuća vreća. Par stotina vreća je već sad napunjeno u prostorima Kampusa i tamo već sad čeka  60 kubika pijeska. Za neke ne daj Bože veće količine kiše smo spremni“- istaknuo je zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić. Nadodao je kako je vrlo zadovoljan jutrošnjim sastankom s direktorom Sekovanićem te je  najavio i najveće ulaganje Hrvatskih voda u naš grad unazad nekoliko godina. „Radi se o milijunskim sredstvima i vjerujem da ćemo s tim vatrogasnim potezima već sad staviti određene probleme oko vodotoka potoka i nekih njegovih drugih pritoka pod kontrolu“- zaključio je zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić. Najavio je i izgradnju velikih retencija koje bi trebale dugoročno riješiti velike probleme koji se pojavljuju u gradu Koprivnici za vrijeme velikih oborina.

Direktor Vodnogospodarskog odjela za Muru i Gornju Dravu Leonard Sekovanić istaknuo je kako se tijekom sastanka raspravljalo o dva rješenja. „Prvo je kao što je zamjenik rekao kratkoročno rješenje koje će započeti čim Hrvatske vode dobiju suglasnost Ministarstva zaštite prirode na naš plan za ovu godinu. Tu bi naglasio prvenstveno da se radi o uređenju Bistre Koprivničke kroz grad Koprivnicu ali i drugih vodotoka koji se nalaze na području grada“. Što se tiče dugoročnog rješenja Hrvatske vode kao investitor izradile su studiju koja je predvidjela izgradnju nekoliko retencija na području cijelog sliva Bistre Koprivničke. „U 2013. i 2014. godini izrađena je takva studija za brdski dio sliva koji predstavljaju najveću opasnost za grad Koprivnicu. U tom rješenju razmatrano je i više varijanti te su za sada određene dvije lokacije za retencije koje se nalaze na prostoru općine Sokolovac i koje će biti potrebno uvrstiti u njihov prostorni plan.“ Ove godine Hrvatske vode krenut će u izradu idejnih rješenja retencija. Prema prvim procjenama vrijednost izgradnje dviju retencija iznosi oko 35 milijuna kuna u što je uključeno i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Direktor Sekovanić dodao je kako će se sanirati sve lokacije koje su prepoznate kao kritične a prvenstveno će se raditi na povišenju obale odnosno izgradnji privremenih nasipa.

Komentirajte prvi

New Report

Close