Održan sastanak predstavnika HUP-a i HNS-a

Autor: HUP , 30. srpanj 2015. u 21:59
Uručeni su odgovori koje je HUP postavio HNS-u

Usuglasili smo izazove koje su poslodavci naveli kao prioritete.

Sastanak predstavnika Hrvatske udruge poslodavaca, na čelu s glavnim direktorom Davorom Majetićem, s predstavnicima HNS-a, na čelu s potpredsjednikom HNS-a i ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom održan je 16. lipnja. Predstavnici HNS-a HUP-u su uručili odgovore na 16 pitanja koje poslodavci smatraju prioritetnima za razvoj gospodarstva.

"Želimo biti brzi, efikasni i konkretni. Ovo je naš prvi sastanak i ujedno početak razgovora na kojem smo usuglasili izazove koje je HUP naveo kao prioritete koji su kompatibilni stavovima HNS-a", poručio je Vrdoljak. Smatra da je nužno konkretizirati mjere i programe koji će se predstaviti građanima. "Tu očekujemo pomoć HUP-a", rekao je Vrdoljak i dodao da svaki hrvatski dužnosnik i zaposlenik javnog sektora dobiva plaću od privatnog sektora. "To su ljudi koji žive težak život u gospodarstvu Hrvatske, koje ima perspektivu, ali koji nam jedini mogu osigurati budući potencijalni rast.

Rast koji planiramo imati ne može se ni sanjati od javnog sektora", rekao je i ponovio kako je HNS jasno iznio stav o ukidanju Zakona o državnim službenicima i namještenicima i uvođenju mjerenja efikasnosti rada. "Naš posao nije sviđati se svakome, nego napraviti posao i dati šansu realnom sektoru", zaključio je. "Izražavamo zadovoljstvo što su prijedlozi HUP-a i naše točke mogućeg oporavka i potencijala razvoja gospodarstva kroz 16 pitanja naišli na suglasje u HNS-u. Ovim dokumentom tek otvaramo diskusiju i razgovore, a sa željom, koju mi kao poslodavci vidimo, da budemo što operativniji i što više na pomoći strankama da ono što rade i što misle raditi u sljedećem mandatu bude što kvalitetnije, jasnije, sa stavovima, ciljevima, jasnim kriterijima i naravno programima", poručio je glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić.

Komentirajte prvi

New Report

Close